Saturday, 22 July 2017

Berikan Pujian Kepada Tuan Rumah Ketika Menghadiri 'Rumah Terbuka'

Hari tu aku bawak FL pergi beraya. Sebelum masuk rumah , dia bagi salam pada tuan rumah - 'Alaikommm' (Assalamualaikum.. 'kumm' tu 6 rakaat). Actually, ramai je yang datang hari tu, tapi sengaja buli FL, suruh dia bagi salam. Hahahaha.

3 kali dia bagi salam, yang terakhir tu baru Tuan Rumah bukak pintu. Saja ja tuan rumah nak buli anak aku eh! 😂😂😂.

Masuk je dalam rumah, dia cakap lagi 'Alaikum..anteknya mah yer..' (Assalamualaikum, cantiknya rumah dia). 😂😂😂😂

Tuan rumah terkejut. Terus terpinga tak menjawab salam. Hahahaha.

Aku pun terkejut gak. Tak pernah lagi dengar dia cakap macam tu. Errmmm.. Entah mana lah dia belajar.. Agaknya tu taktik nak kutip duit raya banyak-banyak kot.. 🤔



13 comments:

  1. Alolo comelnya dia. Baguslah kecik2 dah pandai berada dgn than rumah. Kompem dpt duit raya lebih ni kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha.... Duit raya masuk poket mummy je.. Heh!

      Delete
  2. Alhamdulillah bagus sangat tu...anak-anak kan jujur...memang cantik pada pandangan FL tu...secara tak langsung FL bawa imej dan aura baik...syukur..ibu bapa paling takut kalau anak-anak bermulut cili dirumah orang..maka FL..good attitude kamu sayang.syabas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak PC. Nasib baik lah dia tak keluar ayat cili tu.. Kalau tak, malu saya..

      Delete
  3. Comel FL bagi salam ... semoga sentiasa jadi puteri yang baik ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you aunty mrspip for your doa

      Delete
  4. FL SEMAKIN BIJAK BERBAHASA MCM MAMA DIA TU HEH..HEH..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mama dia??? Errrmmm... Mama dia ni kak pi tak bijak sangat berbahasa, tak pandai nak berkias, selalunya direct to the point je. Bahaya jugak

      Delete
  5. Comel sangaaaaaat..
    Bijak, pandai bagi salam.. hehehe

    ReplyDelete
  6. Hihi. Comel FL. pandai ye taktik nak kumpul duit raya lebih :D

    ReplyDelete
  7. Amboiiiii comeynyer dia...hihi

    ReplyDelete