Monday, 10 July 2017

Makan Malam Ekslusif di Jibby East Cafe

Hari tu aku dan keluarga pergi makan malam kat Jibby East Cafe yang terletak di Taman Melati, Kuala Lumpur. Saja nak try makan sini, orang kata sedp, tu la nak cuba tu.

Nak datang sini, kena book dulu. Kalau tak, tak dapat lah kerusi unless kalau datang siang.

Masuk sini, nampak esklusif gak la. Setaraf dengan hotel la kot tempat dia sebab cozy dan tak bising. 

Masa aku datang tu, ramai yang datang sini sebab nak celebrate. Samaada celebrate birthday ke, buat bachelor party ke, annivesary ke atau apa-apa celebration la. Cuma meja kitaorang je hari tu tak celebrate apa-apa. hehe.. Kitaorang datang makan jer.

So, kalau korang tercari-cari tempat untuk celebrate dan buat party, tempat ni sangat sesuai.  

Harga makanan kat sini pun boleh tahan lah. Agak mahal tapi sedap. So, bagi aku berbaloi la harga tu dengan kualiti makanan dia. 

Kat sini, serve western food je.











 






Wajiblah selfi! Tanda meninggalkan jejak disini. 

So, kalau korang nak rasa makan makanan wastern yang sedap dan di tempat yang nyaman , silalah datang ke sini. Jibby East ni aku sangat recommend , tapi sebelum datang call dulu untuk booking, nanti tak-pasal-pasal habis petrol kereta datang sini tapi tak dapat makan. sob.sob.sob.

No Tel Jibby East Cafe : 03-4162 8050

Cafe ni dibuka dari jam 10.30 pagi hingga 10.30 malam.

21 comments:

  1. nama cafe tuu menakutkan .. hahahaa. tp menyelerakan jumpa lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha.. Saya faham. Memang menakutkan mula2dulu.hehe

      Delete
  2. mee ke yang gambar atas sekali tu..

    ReplyDelete
  3. MKN DI TEMPAT EKSLUSIF PASTI MYELERAKAN..MAHALADATLH TU

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la akak kan. Sekali sekali ok lah..

      Delete
  4. jibby2? tetiber teringat najib tun razak.. keh keh keh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha. Mula2 dulu sy pun fikir benda yang sama. Ingatkan cafe ni ds najib razak punya. Hehe

      Delete
  5. sedap ek spegeti hitam tu. dia panggil apa ek? dakwat sutun ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap sangat.. Tu organic noodle,bagus untuk kesihatan, dapat kurangkan kadar kolestrol dalam badan.. Nanti sy check akak nama sebenar dia k

      Delete
  6. Hi Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin..Banyaknya makanan (^_^).

    ReplyDelete
  7. Wahhh.. Nak terjah sini juga lah. Dekat pun dekat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Recommended ana. Rugi tak pergi kalau dah dekat

      Delete
  8. not bad nampak menunya... rasa? ok tak so so je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya ok bagi saya cik lily.. Orang lain mungkin taste lain

      Delete
  9. Seriau dengan nama Jibby.. hahaha... Nampak sedap semuanya.

    ReplyDelete
  10. saya tak pernah sampai lagi.exboss cakap sedap makan di jibby ni...boleh tryla makan di situ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sedap radhia. U should try too

      Delete
  11. lapar !!!!!!!!!! hee~ teringin nak singgah tiap kali g Empire subang.. tapi belum tertulis rezeki kot.. em..

    ReplyDelete