Friday, 17 November 2017

Mencari Semangat Yang Hilang di KOMUNE

Hari tu kan aku bagitauyang aku macam dah nak give up untuk teruskan phd aku ni.. huhuhu.. Sesiapa yang pernah ada di tempat aku, pasti akan merasa apa yang aku rasa tu. Korang boleh baca entri tu KAT SINI. 

Then, selepas terbaca Blog Ben Ashaari pasal satu tempat ni - KOMUNE COWORKING SPACE yang terletak kat Bangunan UOA Corporate Tower, Bangsar South. Macam best je tempat tu... Why not aku cuba buat kerja kat situ, mana tahu tetiba dapat semangat baru nak siapkan tesis ni... 

Then, lepas booking dibuat, aku pun kesana last week, saja nak cuba environment baru. Aku naik LRT ke sana. Jimat sikit duit parking. Tambah pulak, harga minyak naik lagi , lagi lah bertambah kos isi petrol.. huhuhuhuu.. (Apalah nak jadi ngan negara ni 😢 ).


 
KOMUNE ni sebenarnya ialah office. Office / ruang pejabat yang boleh disewa oleh sesiapa saja. Komune ni dibuka 2 bulan lepas. So, tempat ni masih baru. Ruang yang disediakan di sini ada yang boleh disewa sebulan terus, atau nak datang walk-in pun boleh. Kalau sesiapa yang nak cari small office, boleh jer sewa office kat sini.

Small office yang boleh disewa disini

Kat sini memang selesa nak buat kerja. Even you are an entrepeneur, a freelance, a blogger, or even you are a student just like me, korang boleh je datang sini untuk buat kerja. Sesiapa pun boleh datang sini. Kalau nak buat assingment pun, boleh lepak sini sambil discuss. Jangan risau, plug merta tempat ada. Wifi pun laju giler.. 


 
 Duduk santai-santai sambil wat kerja.. Ruang ni pun boleh disewa kalau nak buat seminar / workshop
 
 Kita boleh duduk kat mana-mana jer.. Plugs are everywhere
    
 Sebelum start kerja, kita tengok blog dulu

 Ni permandangan dari tingkap


 Ada kafetaria.  
So jangan risau kalau korang lapar masa tengah buat kerja tu..


 
 Rasa macam home office pulak.. Ruang yang sangat santai untuk berdiskusi



Ni landskap kat luar building

Kalau syarikat korporat / government agency nak buat event kat sini pun boleh. Ada ruang yang disediakan khas untuk event. Even just nak sewa bilik meeting pun boleh. Kalau nak buat seminar / workshop, boleh jugak buat kat sini. Projector & PA system disediakan mengikut harga pakej.


Ni harga kalau nak sewa tempat kat sini

 Kalau korang nak datang sini, korang boleh call +6016 651 4128 


13 comments:

  1. Woww sis! Moga dipermudahkan tesis PHD tu. Saya yang master ni pun dah rasa macam ape. Huahua

    ReplyDelete
  2. menarik sangat. sehari kira RM35 la kan macam day pass tu

    ReplyDelete
  3. menarik tempat komune ni, memang sesuai untuk buat kerja. tenang jer

    ReplyDelete
  4. perabot2 dia pun cantik dan kemas...nampak bersih...nak pegi situ semata2 nak upload blog sambil tenang2kan fikiran pun ok jgk ni..heheh

    ReplyDelete
  5. Cantiklah susun atur perabot semua. Memang best buat diskusi kat sini

    ReplyDelete
  6. this is so nice. selesa sgt nampk

    ReplyDelete
  7. Menariknya tempat dia..! Tapi belum masanya lagi kot nak jejak ke situ.. huu..

    ReplyDelete
  8. first time dengar pasal tempat ni.memang selesa.ni kalau duduk tulis blog memang ralit. tk pun untuk plan travel iti.

    ReplyDelete
  9. Menariknya tempat ni, cam tenang je kan...

    ReplyDelete
  10. Sekarang byk konsep office macam ni Kan. Ye lah kerja x semestinya skema sgt 9 to 5

    ReplyDelete
  11. jmput join sini

    http://www.raydahalhabsyi.com/2017/11/comeback-giveaway-by-raydah-alhabsyi.html

    ReplyDelete
  12. cntiknya tempat dia akak.. suak tngokkk <3

    ReplyDelete