Monday, 6 November 2017

My Pencil Case

Aku ni stationery addict. Aku suka sangat dengan stationery / alat tulis. Kalau masuk kedai stationery, aku boleh lepak situ berjam-jam sorang diri. Dan situlah jugak merupakan salah satu remedy aku bila aku tengah down or tengah tension. huhu..

Kedai favourite aku ialah Smiggle and Typo.. Sehari suntuk lepak situ pun takpe.. Walaupun tak beli, hanya usha-usha je, itupun dah buat aku happy.. hehe..


 Dan ini ialah pencil case aku. Actually aku ada 2 pencil case. Satu lagi yang besar gedabak, and satu lagi yang ini. Pencil case ni aku beli kat Daiso je - RM 5.60. Aku guna pensil case ni untuk bawak pen ke mana-mana. Aku ni tak ngam (tak senang duduk) kalau pergi mana-mana bawak 1 pen jer. Rasa tak puas nak menulis 'coz i do love writting and doodling so much! 

So, pergi mana-mana wajib bawak banyak-banyak pen. So, nak senang bawak pencil case ni lah. Yang ini ringan jer, so senang nak angkut pergi mana-mana, even kalau pergi travel pun. Hanya pen yang kerap guna je aku letak dalam ni.

Aku suka pen Faber Castel. Sebab ink dia lembut dan laju.. So, bila menulis tu rasa smooth jer...

Pencil Case yang 1 lagi tu besar dan berat sebab ada macam-macam jenis pen dan alat tulis dalam tu.  So, yang itu aku cuma pakai kat rumah jer la.. Malas nak meng-angkut..

Aku ingatkan dulu aku ni jenis spesis yang pelik la sebab suka sangat dengan stationery. Tapi sejak aku ada IG, aku tengok ramai je orang yang spesis macam aku ni - stationery addicts ... Kiranya, OK la tu, aku bukanlah UFO yang datang dari Planet Marikh.. hehe.. and the best part, aku boleh share pasal alat tulis ni dengan diaorang.... So bolehla bertukar pandangan dan idea pasal stationery.

8 comments:

  1. IQ pun suka stationery tapi tak layan sangat. sebab bakat melukis terkubur sudah..haha!

    ReplyDelete
  2. if u're a stationery addict. imma book addict. haha x boleh nmpk buku lg2 notebooks yg comel.

    ReplyDelete
  3. KALAU SUKA MENULISMESTI BAWA ALATULIS WALAU KEMANA

    ReplyDelete
  4. Ok jer kalau stationery addict pun. Yg penting bahagiaaa

    ReplyDelete
  5. Fiza pun suka kumpul stationery. kalau boleh semua warna pen nak ada!. hihi

    ReplyDelete
  6. cantiknya, dah lama saya takde pencil case

    ReplyDelete
  7. Lisa suka koleksi and simpn je . pakai pen satu je walaupun ada bnyak2 haha

    ReplyDelete
  8. Banyaknya pen DP! Kat rumah Siqah nak jumpa satu pen pun jenuh nak cari. Hihi. Lama gila tak menulis, rasa tulisan tangan mesti buruk betul da. hihi

    ReplyDelete