Friday, 3 November 2017

Self Reward With Coffee

Aku ni coffee lover. Pencinta kopi. 

Seminggu sekali, aku akan reward diri aku dengan Premium Coffee. Seminggu sekali jer. Kalu hari-hari boleh pokai den! Biasanya hari Jumaat la aku akan mencari kedai kopi ni sebab hari Jumaat library tutup masa lunch. So, aku terpaksa buat kerja kat tempat lain. Nak buat kerja kat masjid tak boleh sebab Hari Jumaat, masjid dipenuhi oleh kaum Adam. Dan juga boleh reward diri sendiri setelah 4 hari bertungkus-lumus buat kerja..

Kedai kopi sekarang dah mesra pelanggan. Siap provide wifi free lagi dan provide plug. Boleh lepak-lepak kat sini sampai bosan sambil buat kerja.

So, sambil layan kopi, aku akan bukak laptop buat kerja tesis yang tak siap-siap lagi ni ngan sambil update blog.. 

 Bekerja sambil minum

 Kalau lapar. Boleh makan sekali..

Kenapa sini?? Sebab ini je cafe yang paling dekat dengan aku. Kalau kafe lain tu jauh sikit, so bila malas nak drive jauh, aku datang sini je lah. Kalau rajin nak drive and cari parking, aku pergi lah cafe jauh tu. 

Well, Salam Jumaat everyone. Wishing u all have a nice weekend tomorrow k.

9 comments:

  1. Sejuk2 ni kak DP minum la hot coffee...hehe

    ReplyDelete
  2. Hehe.. Kat sini panas la awak. Huhu

    ReplyDelete
  3. best juga sesekali rewards diri sendiri dan buat apa yg kita suka kan

    ReplyDelete
  4. sama! saya pun selalu akan reward diri dengan minum kopi dan dalam masa collect coffee cup tu.

    ReplyDelete
  5. it's good to have a time of your own.

    ReplyDelete
  6. alaaa... tak de pokai nya laaaa..heeee
    akak pun ke sini sekali sekala.. kalau pegi kedai di Kelana jaya..
    layan buat kerja..
    tp bukan coffee, green tea. heeeee

    ReplyDelete
  7. i olls pon suke gak coffee jenis cenggitu tp i olls mampu Big Cup Coffee aje lah hehe

    ReplyDelete
  8. Serius ckp sy tgk org minum sedap je tp sndri x minum kopi...

    ReplyDelete
  9. Siqah suka konsep DP. Seminggu sekali reward dengan premium coffee kan. Kalau hari-hari, masak gak lah. Hihi

    ReplyDelete