Baru Nak Guna 'Deep Freezer'

by - Monday, July 30, 2018

Baru Nak Guna 'Deep Freezer' | Makin hari, EBM untuk Leeya makin bertambah. Feezer yang kat peti ais dah tak muat dah. Bila EBM makin banyak, stok barang basah pun dah tak muat nak letak. 

Biasanya aku beli ayam, ikan, seafood ni seminggu sekali jer. So, stok untuk seminggu banyak la jugak. Stok 'Ice Pack' pun banyak jugak. Freezer peti ais aku ni tak lah besar sangat. So, memang tak muatlah nak letak semua benda.

So dah tiba masanya untuk aku transfer semua EBM dan ice pack ke dalam Deep Freezer. Sejak Kakak FL dah wean off dari breastfeeding masa umur dia 2 tahun, aku dah tak guna deep freezer ni. 

So, ini baru nak guna semula. Sebelum bersalin hari tu, dah basuh bersih-bersih dah. 

Ni deep freezer aku - Upright Freezer.
Beli masa breastfeed Kakak FL 4 tahun dulu.



So, hari ni dah start guna deep freezer ni. Moga lepas ni EBM untuk Leeya makin bertambah dan bertambah.

You May Also Like

6 comments

  1. wah inshaAllah rezeki adiknya laaagi bertambah2 ada deep freezer ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vitamin syaza. Deep freezer ni saya beli sejak melahirkan Kakak FL 4 tahun lalu. So masa time kakak lagi, dah ada deep freezer ni, cuma dah lama tak guna sebab Kakak FL dah wean off sejak umur dia 2 tahun. Saya ada tulis kat dalam entry di atas.

      Delete
  2. memang wajib ada extra cold fridge untuk susu ni kan. Masa mengasuh baby dulu pun fridge penuh dengan susu mak dia bawa :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah kira wajib la kalau stok dah banyak . Kalau mengasuh baby, memang kena ada extra fridge sebab baby ramai kan

      Delete
  3. bagus kan untuk susu je. tak lah bercampur bau nnt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kak yan, tak bercampur dengan makanan lain.

      Delete