Risau Dengan HFMD

by - Sunday, August 05, 2018

Sepatutnya hari ini, aku dating ngan Kakak FL. Hajatnya nak pergi tengok wayang cerita 'Hotel Transylvania 3’. Dah lama dia duk eyeing cerita tu since keluar teaser kat TV dulu. 

Tapi, baca news semalam tengok kes HFMD ni dah makin teruk sekarang. Sekarang, kes HFMD direkodkan sebanyak 41,798 kes di seluruh negara. Kat Selangor jer, dah ada lebih dari 1000 kes HFMD. Huhuhu.. 1 angka yang sangat menakutkan. So, daddy cakap lebih baik anak-anak kuarantin jer dalam rumah, tak yah pergi mana-mana buat masa sekarang ni, hanya keluar untuk pergi sekolah jer.

Mencegah lebih baik dari merawat.

Leeya mungkin selamat, sebab dia stay kat rumah jer. Tapi Kakak FL turut ada exposure terhadap virus HFMD kat skolah. Tapi takpelah, kit berdoa yang terbaik. So far sekolah dia clean. Dan mommy dan daddy sentiasa doakan yang sekolah Kakak FL, Kakak FL dan kawan-kawannya dijauhkan dari virus HFMD tu.

 
Throwback. Kakak FL masa kat Osaka dulu.
(Gambar sekadar perhiasan)


Semoga Allah swt melindungi kita semua. 

You May Also Like

11 comments

  1. Anak buah PC 2 orang dah kena...kesian tengok..merengek je..sesiapa pun kena berhati2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah. ramai yang dah terkena kan skrang kak PC. huhu. takutnya

      Delete
  2. risau jugak dengan kes sekarang ni sebab dah ada yang meragut nyawa. doa yang baik baik

    ReplyDelete
  3. takut kan...saya memang tak bawak pergi mana2 sekarang...anak2 asyik cakap boring je duk rumah hehehe..tapi kena bersabar...takutla kalau kena...susah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. memang bosan la duduk rumah jer. tapi nak buat macam mana, lebih baik mencegah, bila dah kena nanti kitalah ibu-ibu yang susah

      Delete
  4. kat sini pun risau jugak. anak sedara sorang suspek.. Alhamdulillah dah xda apa2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, nasib baik anak buah ejulz dah OK

      Delete
  5. Memang kena ambil langkah berjaga-jaga. Kesian tengok anak2 yg kena. Moga kedua-dua puteri Intan sihat dan dilindungi Allah sentiasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. memang kena berjaga-jaga je sekarang, once kena, nanti susah , siang malam la tak tidur

      Delete
  6. kr selnagor makin lama makin meningkat . 2 hari lepas saya jumpa doc utk rutin check baby, doc kata hfmd masih meningkat lagi kes. kita macam dah x dengar kan rupanya stilll increasing angka dia

    ReplyDelete