Ku Sangkakan SELUMBAR, Rupanya TAHI LALAT

by - Monday, October 01, 2018

Masa Leeya umur 4 bulan hari tu, i was noticed that something weird on her feet. Sebab masa dia lahir, tak ada pun 'benda' tu kat kaki dia.Mula-mula ingatkan selumbar. Pastu, couple of days after that, kebetulan dia ada appoinment check-up dengan her paed. So, masa tu tanya Dr pasal 'selumbar' tu. 

Pastu, Dr try to 'remove that thing'.  tapi tak berjaya. Then, Dr cakap tu bukan selumbar, sebab kalau 'selumbar' kaki dia dah bengkak dah ni.

So, Dr cakap it mus be a 'tahi lalat'. hahahha.. 

Dr kata tahi lalat ni boleh tumbuh bila-bila masa jer. Even orang dewasa pun boleh dapat 'tah lalat' baru.


Dan sekarang aku perasan tahi lalat Leeya yang satu ni macam makin membesar selari dengan pembesaran kaki dia. hehe. Masa mula-mula dulu kecil jer (macam 1 dot jer), sekarang dah nampak macam 'garisan pendek'.

Apa pun, syukur. Mujurlah bukan selumbar. hehe..

You May Also Like

4 comments

  1. haah bentuk dia macam selumbar kan.. tapi cute aje tgk

    ReplyDelete
  2. Alahai...
    Orang tua-tua kata kalau tahi lalat di kaki jauh berjalan nanti tu. Selalunya dikaitkan dgn pergi overseas lah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ya ke?? Amiiin.. dapat mummy tumpang sekaki nanti join Leeya pergi oversea. hehe

      Delete
  3. tu la kan mama. nampak macam selumbar. mula-mula try gosok-gosok tapi tak keluar-keluar. rupanya tahi lalat. hihi

    ReplyDelete