Pisang Yang sesuai Untuk Bayi Berumur 6 Bulan

by - Tuesday, October 09, 2018

Pisang. Pisang ni dikatakan sebagai super food. Sebab ia kaya dengan nutrien. Kalau makan pisang masa breakfast,di ibaratkan seolah-olah kita makan emas. kalau makan pisang masa lunch, seolah-olah seperti kita makan seketul perak. Kalau makan masa dinner seolah-olah seperti makan seketul besi. 

So, jangan makan pisang di waktu malam k. tak elok. Nanti gemuk.

Untuk kanak-kanak dan bayi, sangat bagus bagi diaorang makan pisang, nanti diaorang cepat besar. Tapi Kakak FL tak suka makan pisang dari kecik sampai dia besar ni.

Masa Kakak FL baby dulu, dia tak boleh makan pisang sebab sembelit.

uiiuhiu Bila aku tanya kawan-kawan, mereka kata tak semua pisang sesuai untuk baby. Dan merekaa bagtau antara pisang yang sesuai untuk baby ialah pisang mas.

(gambar google image )

Dan, semalam mummy beli pisang masa untuk Leeya.
 
Leeya suka sangat makan pisang . Berselera dia makan

 
 Ini bubur + pisang untuk Leeya. Mummy blend dua-dua tu sekali. 

Alhamdulillah, hari ni tengok Leeya tak sembelit makan pisang. Ok jer seperti biasa. 

So, pisang apakah yang sesuai untuk bayi yang berusia 6 bulan? Jawapannya ialah pisang mas.

You May Also Like

4 comments

  1. Alamak, saya selalu makan pisang waktu malam, nak tidur aje mesti sebiji atau dua biji pisang ditelan.. hihi anyway, terima kasih atas perkongsian awak sis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi. u are welcome sis. TQ sebab sudi baca entry saya ni

      Delete
  2. MEMANG BAGUS BABY SUKA MKN PISANG

    ReplyDelete