Resipi Sup Preggo Buddies Untuk Bayi

by - Saturday, November 10, 2018

Leeya hari ni dah masuk 8 bulan dan dia sekarang pun tak nak makan makanan yang diblend.
 So, dia dah bolehlah makan pasta. 
Semalam, mommy masakkan dia pasta. Guna Pasta Prego Buddies Sports.

Apa yang best pasal pasta ni ialah dia sangat lembut lepas direbus. So, memang sangat sesuai untuk baby makan. Lepas rebus, tak perlu blend, sebab dia lembut sangat, jadinya mommy just gunting - gunting jer nak bagi dia potong kecik-kecik supaya Leeya senang kunyah.


Seusai direbus


Mommy guna prego buddies sport shaped

So, mommy buat Sup Pasta untuk Leeya.


Ini resipi pasta untuk baby :

1. Rebuskan pasta, kemudian asingkan.
2. Campurkan chicken stok ke dalam past tadi.
3. Campurkan puri sayur-sayuran / puri buah-buahan ke dalam pasta tadi. Mommy guna puri carrott sebab itu yang Leeya suka.

4. Siap! Dah boleh makan. 


Leeya suka sangat. Dia makan sampai habis. Yummm-yummm..

You May Also Like

4 comments

  1. Ya Allah bebudak memang suka sangat pasta-pasta ni. Setakat ni tak pernah lagi jumpa budak yang tak suka pasta :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. senanglh budak2 suka pasta. Kalau pergi travel, tak yah susah2 nak bawak rice cooker sebab pasta ada je jual kat mana-mana

      Delete