My Milk Booster - Lazz Susu Kambing

by - Saturday, December 29, 2018

Milk Booster Yang Sangat Berkhasit dan senang nak beli - Lazz Susu Kambing || Aku dah menyusukan Leeya selama 9 bulan. Bulan depan dia dah masuk 10 bulan. Kejap je rasa. Cepatnya lah anakku yang sorang ni membesar. Rasa macam baru semalam jer masuk labour room. huhu. Alhamdulillah! Sehingga kini Leeya masih lagi minum susu mommy sepenuhya. Dia belum lagi campur dengan mana-mana formula milk. 

Alhamdulillah! Bersyukur sangat-sangat. Hopefully berjayalah Leeya minum susu mommy sehingga umur 2 tahun nanti. 

Ada sorang sahabat bertanya aku baru-baru ni - penat tak menyusukan anak dengan duk struggle study lagi? Giler ko tak penat. Memang penat , rasa macam lari marathon. Aku rasa mungkin sebab rutin harian aku yang sangat padat, maybe sebab tu la rasa penat. Ye lah mana tak penat nya, dari pagi hingga ke malam , aku dk busy dengan study, sambil jaga anak-anak, dah lah Leeya ni makin aktif sekarang - panjat sana-sini, pastu pulak kerja-kerja rumah tetap juga kena buat, at least pinggan-mangkuk pun kena basuh jugak, sampah pun nak kena buang hari-hari juga. So, faham-faham je lah, level kepenatan tu macam mana. 

Tapi aku bersyukur sebab susu badan aku masih cukup nak bagi pada Leeya. Apa rahsianya?

Rahsianya ialah - Lazz Susu Kambing - My Milk Booster.


Ramai orang share kat media sosial pasal keenakkan susu kambing Lazz ni yang turut sama boleh menjadi milk booster. Aku pun belilah. Order je kat www.lazzdelivery.com . Pastu tup-tup agent kat area rumah aku ni mesej, cakap nak antar susu. COD - bayar cash masa susu sampai depan rumah. Waahhh! Cepat giler servis penghantaran. Tak yah aku susah-susah nak kena drive kerta dan cari parking. Jimat duit petrol aku. hahaha. 



Dapat je susu kambing LAZZ ni, excitednya Kakak FL sebab (kononnya) dia dapat minum susu Omar & Hana. Dia ni peminat setia Omar & Hana. kalau tengok TV cerita Omar&Hana ni, tak berganjak seminit pun dari kacamata televisyen. Fanatik sungguh!. 1 lagi yang dia suka snagat - Upin Ipin. Ini semua orang suka kan. Lucu tengok ragam budak kepala botak 2 orang tu. 

Untuk set milk booster Lazz Susu Kambing ni, dia ada set Omar&Hana dan Lazz Cafe. Packaging Omar & Hana tu lah yang menarik minat Kakak FL nak minum sangat susu tu. Set Omar & Hana ni ada perasa kurma (campuran susu kambing + kurma) dan choco (campuran susu kambing + kurma + choco) dan Lazz Cafe pulak ialah campuran susu kambing + kopi + kurma. Lazz cafe sesuai untuk coffee addict macam aku ni. Walaupun dia ada kopi, tapi kandungan kaffein dalam Lazz Cafe ni taklah tinggi sangat. sesuai untuk ibu mengandung dan menyusu. 





Aku pun bancuh, bagilah dia rasa. Best katanya. Leeya pun ada rasa jugak dan dia pun suka. Mungkin lepas ni, kalau nak introduce susu formula kat Leeya, aku boleh consider Lazz susu kambing ni, sebab tengok macam dia suka sangat dengan Susu Kambing Kurma tu. Lagipun Lazz Susu kambing ni tak de gula sukrosa. Jadi, ia kurang manis dan sesuai untuk budak-budak minum. Bukan saja kurang manis, Lazz Susu Kambing ni pun tak de bahan kimia sintetik, so memang selamatlah untuk anak-anak dan ibu-ibu menyusu minum Lazz Susu Kambing ni. 

Antara tiga-tiga perasa ni, aku paling suka perisa Choco - campuran susu kambing + kurma + chocolat. Memang sedap sangat-sangat!. Minum susu tu, tak rasa macam minum susu kambing pun sebab langsung tak de bau kambing . hihi. 

Bangun tidur dan sebelum tidur aku wajib minum secawan Lazz Susu Kambing ni. Bukan saja sebagai milk booster, tapi ia jugak bagi aku tenaga untuk kekal aktif sepanjang hari. Tak delah penat lesu jer kan. Bila minum susu ni, aku rasa ada tenaga lebih untuk buat kerja-kerja seharian aku dan dapat juagk aku susukan Leeya tanpa rasa letih. Stress pun hilang bila dapat minum secawan Lazz Susu Kambing ni.


Aku memang sangat rekomen Lazz Susu Kambing ni untuk ibu-ibu yang sedang menyusukan anak. 

Kalau korang nak beli susu ni, senang jer , tempah je kat website www.lazzdelivery.com atau telefon careline dia - 018-277 7290. Penghantaran yang sangat cepat dan mesra. 

You May Also Like

1 comments

  1. aaahh.. mau lah nyoba susu ini ^_^
    cuma di Indonesia gak ada nih sepertinya yg brand Raydah punya :D
    yg kurma enak tuh ^_^

    ReplyDelete