ECZEMA Lotion For Leeya

by - Sunday, July 07, 2019

OK, ni aku nak share lotion yang Leeya guna - Aqua Cream. Sebab Leeya ada eczema. Dan Aqua cream ni ialah cream atau lotion untuk pesakit-pesakit Eczema. 


Sebelum ni Kakak FL pun guna cream yang sama masa dia kecik-kecik dulu. Bila dia (kakak) dah sembuh dari eczema tu, dia tak lagi gunakan Aqua Cream ni. So sekarang giliran Leeya pulak. Aku harap Leeya pun akan sembuh dari eczema juga someday macam Kakak dia. 

Kesian tengok Leeya duk mengaru-garu. huhu. Result dia tu lambat sikit (Kalau nak eczema tu betul-betul sembuh). So mommy and daddy kena sabar kalau nak tengok kulit anak-anak cantik. Bukan pakai hari ni esok dah sembuh, TAK GITU. 

Masa Kakak FL dulu-dulu ambik masa berbulan jugak nak sembuh. So, setiap bulan wajib beli 1 bekas Aqua Cream ni. 

Aqua cream ni kalau beli kat farmasi hospital atau klinik agak mahal, diaorang charge dalam RM 50 sebekas (500 gm). Tapi kalau beli kat farmasi kat luar murah. Hanya RM 17.50 jer untuk 500gm macm ni. 

Aqua cream ni berbeza tau dari Aqueous Cream. Kalau nak tahu apa perbezaannya, boleh baca kat entri ni - "ECZEMA :: AQUEOUS CREAM VS AQUA CREAM". 


You May Also Like

3 comments

  1. Tak pe lambat baik atau berkesan..nanti bila dah baik dah pulih terus okey..itu yang penting..kalau cepat baik kemudian ada kesan sampingan dan berulang semula kesian Leeya.

    ReplyDelete
  2. jauh juga ya beza harganya kat dalam and luar. semoga cepat baik eczema nya :)

    ReplyDelete
  3. Uish bagus produk ni, boleh beli spare kat rumah.

    Jom baca tentang Promosi Pakej Umrah yang sangat murah dan Car Rental in Alor Setar yang semakin femes hari demi hari juga Kereta Sewa Kota Kinabalu 2020 , Kereta Sewa KL dan Kereta Sewa Langkawi

    ReplyDelete