Bergembira Di Kidzooona IOI City Mall

by - Sunday, July 14, 2019

Last week aku bawak anak-anak pergi jalan-jalan kat IOI City Mall, Putrajaya. Rupanya kat situ baru tahu ada Kidzooona dan Molly Fantasy. Sebelum ni tak tahu pulak ada indoor playground kat situ. Nampak sangat aku dah lama giler tak jejak IOI City Mall ni. Dulu, masa hari-hari pergi UPM, memang selalu sangat singgah IOI ni, tapi sekarang hamppehh.. 

At least bila ada indoor playground kat IOI ni, parents rasa lega la jugak, sebab ada tempat untuk anak-anak jugak kat situ. Kalau tak, duk jalan-jalan tengok kedai-kedai je lah.. Ice-skating?? Belum masanya lagi  untuk FL sisters. Tunggu Kakak FL besar sikit dulu, baru boleh main ice-skating. 

Tiket masuk ke Kidzoona ni RM 12.70 (weekdays), kalau weekend mahal sikit la. Leeya pun kena bayar jugak, sebab dia dah lebih setahun umurnya. Umur bawah setahun FREE jer tapi kena bawak Mykid atau suarat beranak atau passport (takut kes orang tipu umur =))). Dan seperti biasa, memang wajib pakai stokin.  


Kena pegang elok-elok baby ni, takut dia jatuh dalam balls tu =))

 Nak pilih yang mana paling elok =))


 Sayur-sayur ni semua busuk, tak boleh nak jual =))


 Dapat makan ice-cream banyak-banyak ni sedappp .. Yummy


 Syok sangat main, sampai stokin terbalik pun tak sedar. Apa de hal? #whybother? =))

 
 'Nak kena jual ni, asyik menangis jer'


 FL sisters teruja dapat main sticky sand ni


 Baby dah lapar, so nak kena masak dulu =))


Kidzoona ni kat dalam Molly Fantasy. Kat Level 1, sebelah Ice-Skating. 
InshaAllah ada masa nanti, kami datang lagi sana =)). 

Hari tu kami datang masa weekday, so orang tak ramai. Enjoy la diaorang main-main macam tempat tu diaorang yang punya. Kalau weekend, rasanya ramai orang. 

You May Also Like

4 comments

  1. weekday ok sikit bebas sikit nak main tak berasak-asak..puas nak ke mana-mana FL dengan Leeya..part stokin terbalik tu...tak jadi masalah..anggap kak FL buat magik..

    ReplyDelete
  2. Hahah kakak FL, sampai gitu sekali stokinnya ha šŸ˜‚

    ReplyDelete
  3. wahhh bestnya!! klau gini gaya mak2 mcm kita pun nk join ni.. syok tu haha

    ReplyDelete
  4. Seronok nampaknya tu... bertambah seronok seba tak ramai sangat

    ReplyDelete