Family Holiday at Ho Chi Minh City, Vietnam

by - Sunday, November 03, 2019

Sorry lama tak update. Aku dan keluarga baru balik bercuti dari Ho Chi Minh City (HCMC), Vietnam. Sepanjang kat sana, aku langsung tak sentuh blog ni. Sorry. hehe.

Kami sekeluarga ke sana seramai 16 orang - 11 dewasa & 5 kids. Selama 4 hari 3 malam. Ini kali kedua aku menjejakkan kaki kat HCMC. Kali pertama masa backapcking sorang-sorang dulu masa tahun 2012. Sekarang datang bawak anak-anak dan en.suami. En.suamiku tak pernah lagi datang HCMC. Dia selalu pergi ke Hanoi jer. 


First time Leeya pergi travel oversea. Nasib baik dia behave. Sepanjang on board, dia tidur jer. OK lah, bolehlah mommy rehat. Tapi penat jugak nak jaga Leeya ni masa travel sebab dia asyik nak berjalan jer. Bila time makan pun, dia nak berjalan. Kadang-kadang dia buat perangai tak nak makan. huhuhu. Bila dia tak nak makan tu, bagi dia makan biskut la. Nasib baik bawak stok biskut banyak-banyak.

Kitaorang pergi sana naik Air Asia. Masa beli tiket dulu, harga RM 400 seorang termasuk makan dan luggage. 





Nanti aku cerita lagi detail kat entri-entri lain. Ni just teaser dulu.. hehe

You May Also Like

6 comments

  1. Replies
    1. seronok sebab dapat spend time dengan keluarga

      Delete
  2. Cite cite.
    Nk tahu abt trip to HCMC. Plan nak pergi jgk.
    Senang tak cari makanan halal?

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah nanti saya akan ceritakan pasal travelog kesana.

      Soal makan tu amat senang di HCMC. Kat Malaysia Street penuh dengan restoren halal dan restoren malaysia. Even kat Ho Chi minh, kebanyakan restoren halal kat sana serve masakan Malaysia/Melayu. So, bila duk sana rasa macam duduk kat Malaysia jer. hehe..

      Saya suggest, book hotel kat Malaysia Street, sebab senang nak makan. Kiri kanan depan hotel semuanya ada restoren halal

      Delete
  3. bestnya, patutlah senyap je minggu lepas

    ReplyDelete
    Replies
    1. HEHE. tHANK YOU HIDANA SEBAB SUDI FOLLOW SAYA..

      Delete