Unboxing Handphone RealMe 5i

by - Wednesday, January 29, 2020

Handphone RealMe 5i baru jer launch kat Malsyia 14 Januari 2020 hari tu. Realme ni satu syarikat dengan OPPO. Kiranya adik-beradik OPPO la dan kualiti kamera Realme lebih kurang macam kualiti OPPO la. Guna Andoroid. Aku memang peminat tegar android =)). 

Realme 5i ni ada 4 kamera belakang 24 mega pixel in total  ,kamera depan pulak 8 mega pixel. 


Sempena dengan pelancaran handphone ni hari tu, Realme ada bagi FREE GIFT kat orang terawal yang membeli handphone 5i ni. Kira macam siapa cepat dia dapat la. 





Dalam box free gift , ada dapat ni - speaker dan botol air (kaca). 





Besar tapak tangan jer speaker ni. Cute!

 Nipis jer handphone dia. Cantik!

 Ada 2 warna - hijau metalic dan biru metalic macam ni. Aku ambik warna biru ni.

 Muat nak masuk dalam poket seluar tapi agak besar.

 
 macam biasa bila beli handphone, akan dapat charger.

 Ini semua kualiti gambar dari handphone Realme 5i :





Harga handphone ni kat pasaran murah jer - dalam RM 600.. Murah kan =)). Cepat la pergi beli, nanti boleh dapat free gift tu. Kalau lambat, nanti dah habis free gift tu =))

You May Also Like

13 comments

  1. syioknya dah guna realme terbaharu :)

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. a'ah harga dia mampu milik. tak mahal. sesuai utuk rakyat marhaen macam saya ni =))

      Delete
  3. memang betul-betul mampu milik harganya nya, kamera pun cantik...

    ReplyDelete
  4. Terasa nak ada handphone yang ke 2

    ReplyDelete
  5. InsyaAllah..Bunda pun tengah servey2 handphone baru jugak ni..tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. bolehlah usha-usha tepon realme 5i ni

      Delete
  6. Saya pun baru juga guna realme, camera so far puashati guna .

    ReplyDelete