Unboxing Sharp Hand Mixer

by - Friday, January 17, 2020

Unboxing Sharp Hand Mixer | Lepas buat brownies hari tu, aku rasa macam best pulak baking ni. So lepas tu rasa nak buat kek , cookies, pastry dan macam-macam lah. Aku pun tengok lah YouTube, belajar dari YouTube macam mana nak buat cookies dan kek.

Alhamdulillah, menjadi jugak! Aku dah berjaya buat chocolate chip cookies dan butter cake. Yeaaayyy!..

Dan aku rasa agak penat tangan nak mengaul gandum bila guna 'whisk' jer. So, aku decide untuk beli hand mixer. Kenapa hand mixer? Kenapa tak beli stand mixer? Stand mixer tu aku beli kalau aku dah jadi tauke kek. hahahahha.. Setakat nak buat kek hanya untuk makan-makan ni, dah cukup dengan hand mixer tu. 

So, aku pun ke kedai elektrik dengan en.suami dan anak-anak. Lalu en.suami belikan Sharp Hand Mixer Model EM-H55-WH. Harganya RM 99.00 dan ada warranty setahun. En.suami belikan mixer Sharp ni sebab watt dia tinggi - 300 w. Kalau mixer lain (yang ada kat kedai tu), dalam 200 w - 250 w jer. 


Happy nya tak terkata .. yahoooo...!!

 Ini apa yang ada dalam kotak tu.

Ada 2 beaters dan 2 dough hooks 




Nak kata ringan sangat tak jugak. OK lah. sedap jer pegang bila kacau tepung tu. 


Siap ada casing skali. So, bila tak gun, boleh simpan whisk ni dalam casing elok-elok skali ngan mesin tu. 


Sejak beli mixer ni, boleh katakan hari-hari aku guna =)). Sebab Kakak FL suka sangat baking. So, untuk menggembirakan dia, mommy pun sekali terjebak dengan baking ni. 

You May Also Like

15 comments

  1. Bagus survey watt, dulu pernah guna mixer mak punya, baru nak guna utk buat biskut mula dah berbau hangit haishhh...mmg nak baking kena watt tinggi sikit baru best nak buat mcm2 versi kek dan biskut hehe...cantik brand ni, murah dan anak2 rajin plak ye baking. Seronoknya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ye ke kak juju. Kiranya watt tu sangat penting lah kan kalau nak beli mixer atau oven kan. Thanks kak juju share stori

      Delete
  2. wahhh lepas ni lagi semangatlah nk membaking ya

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. ermm. ada 2 colour jer rasanya - biru dan grey. yang saya punya ni biru. Tapi secalit jer birunya tu =))

      Delete
  4. saya pun guna yg ni jugak, alhamdulillah puas hati guna. tapi guna setahun sekali ja lah. time buat kuih raya. huhu :D

    ReplyDelete
  5. Terbaiklah.Aktiviti sihat ni..selamat membuat kek ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aktiviti ni sihat kak, tapi bab makan tu tak sihat. hahahha. bila buat kek sendiri, boleh control bahan2 yang kita masukkan dalam kek atau pastry tu kan.. so , confirm saya akan buat kurang gula

      Delete
  6. sy dulu berangan jgk nk beli handmixer tp smpai sdh xbeli..
    nk jgk membaking tp tu la.. ntah bila nk beli.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. moga 1 hari nanti akan ada kesempatan untuk baking tu =))

      Delete
  7. saya pulak teringin nak ada stand mixer kitchen aid. berangan la dulu sbb hrga rm2k lebih. ntah bila nak dpt tu x tau la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah mahal kan stand mixer tu. takpe ibu, nanti ibu simpan duit sikit-sikit, lama-lama boleh la dapat mixer tu =))

      Delete
  8. ehehe makin rajin la akak membaking.. kite suka makan ja..
    kalo ada bake lebih tu hello2 k..

    ReplyDelete