Tourch Light Vs. Traffic Light

by - Sunday, May 17, 2020

Di suatu malam beberapa malam yang lalu.....

Rumah dah gelap, dah ready nak tidur. 

Tetiba Kakak FL nak ambil sesuatu kat aras bawah. Haih! Orang dah nak tidur, dia nak turun bawah pulak. 

Dan pastinya dia akan ajak mommy teman turun bawah sekali. Mana mungkin dia nak turun bawah sorang-sorang. 

So, mommy pun layankan jer la, dengan mata separuh terbukak. Dah jadi mata Garfield dah. Al-maklumlah dah cukup waktu untuk beradu.

Kat bawah gelap-gelita, tak nampak apa-apa. 

Pastu, Kakak FL terus cakap kat mommy - 

Kakak FL : 'Mommy, tolong ambikkan traffic light'.

Mommy : Blurrr japp. Dah lah tengah mengantuk. Pastu mintak traffic light pulak. Pastu mommy jawab - 'Aikkk? Macam mana nak pergi ambil traffic light?'

Kakak FL : 'Ada kat atas trolley tu jer'. (Masa tu Kakak FL dah kat tangga, dah hampir nak sampai bawah dah.

Mommy : 'Traffic light tu apa?' - terus terang jer lah bertanya, senang sikit, lagi cepat boleh tidur.

Kakak FL : 'Yang keluar lampu tu, yang warna merah tu'.

hahahhahaa. Inilah dia 'traffic light' yang dimaksudkan 😂


Nak gelak takut dia kecik hati nanti. So, gelak je lah dalam hati sorang-sorang ðŸ˜‚. Kakak oh! Kakak , ini namanya tourch light bukan traffic light  ðŸ˜‚ ðŸ˜‚.. 

You May Also Like

6 comments

  1. HEH..HEH..SUDAH TUKAR YA FL

    ReplyDelete
  2. Haha comelnyaaaa! Yang penting confident hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul-betul, yang penting kondifen. hahahha

      Delete
  3. budak2 sekarang dah tak kenal dah ye DP yelah touch light pun laa ni kat hp je :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul-betul. skrang tourch light guna handphone jer. tak macam kita dulu-dulu, semua kenal.

      Delete