Pertama Kali Menjadi Tukang Gunting Rambut

by - Thursday, June 11, 2020

Hari tu aku ada cerita yang en.suami suruh aku potong rambut dia bila mesin gunting rambut tu sampai rumah. Boleh baca kat entri ni - 'BARU BELI MESIN GUNTING RAMBUT'.



So, malam tu aku pun potong lah rambut en.suamiku. Nervous beb nak gunting. First time dalam hidup aku jadi tukang gunting rambut.  Tak pernah-pernah aku gunting rambut orang. 

So, aku pun tengoklah Youtube. Belajar kat Youtube. Rupanya masa PKP ni, video-video gunting rambut jadi tinggi pulak rating, sebab kedai gunting rambut semua tutup. So, seluruh dunia tengah belajar mengunting rambut kat rumah. 




Aku tengok video Youtube ni untuk belajar cara gunting rambut paling senang. Video tu ajar nak gunting rambut sendiri. Macam senang jer dia gunting rambut sendiri. 

Lama jugak lah masa menggunting tu. Almaklumlah beginner yang buat kerja kan =)). Tapi resultnya - kebaboom , MENJADI!.

Disebabkan en.suami tak nak tonkjolkan diri, jadinya, sorry tak de gambar hasil rambut terbaru yang boleh tunjuk kat sini 😊. Simpan untuk kenangan sendiri jer. 

So, bolehlah aku bukak kedai gunting rambut lepas ni, sebab dah confident gunting rambut orang 😂.

Dan malam tu jugak, en.suami potongkan rambut Kakak FL. Dah panjang sangat rambut dia. Kakak FL dulu kata  tak nak potong, sebab nak simpan jadi Rapunzel katanya. Tapi tetiba pulak nak potong rambut, rimas agaknya rambut panjang-panjang. 

Ni rambut baru

You May Also Like

6 comments

  1. Jauh tak rumah? nak datang potong rambut ni. Hahaha

    ReplyDelete
  2. comelnya rambut kakak kena potong..pasnie boleh la bukk kedai gunting rmbut hihii

    ReplyDelete
  3. Marsha pun dah lama potong rambut suami. Beli mesin kat diy je...dah hampir 3 tahun usia dia...baloi2..hihi

    ReplyDelete
  4. Hahaha.. I buat kat husbnd jela.. Nasib husbnd jenis botak kepala.. Sennag..

    ReplyDelete
  5. Memang dari dulu husband mesin rambut sendiri. Rambut anak2 pon gunting sendiri

    ReplyDelete
  6. boleh buat part time tu jadi barber
    hehehe

    ReplyDelete