Baru Beli Kabel Laptop Untuk Update Blog

by - Tuesday, July 28, 2020

Baru Beli Kabel Laptop Untuk Update Blog - Sejak Rumah banjir 18 Julai hari tu, aku tak boleh bukak laptop langsung sebab kabel laptop rosak dek kerna masuk dalam air banjir. Huh! Rindunya nak blogging masa tu. 

Aku tak suka update blog guna handphone sebab skrin kecik. Kalau update guna laptop, dapat tengok skrin besar. So, best la nak menulis. 

Kalau update guna handphone, idea tak banyak keluar.

So, Ahad baru-baru ni aku pergi Plaza Low-Yat dengan en.suami dan anak-anak untuk mencari kabel laptop tu. 

Dah lama sangat aku tak ke Low-Yat. Last pergi dulu masa belajar tengah buat PhD dulu. Sejak hamilkan Leeya, langsung tak pernah pergi ke sana lagi.

Bila pergi Ahad hari tu baru tahu yang Low-yat sekarang dah banyak beza. Kedai yang kitaorang sellau pergi dulu, dah tak ada. Pastu design dalam Low-Yat tu sendiri pun dah berubah. Andaikata kalau aku terpisah dengan en.suami, memang susah nak cari balik. So, hari tu, kitaorang jalan sama-sama jer, tak berani nak berjauhan takut terpisah. Kalau pergi toilet pun, masing-masing tunggu kat depan toilet tu. Dengan Kakak FL, sentiasa pegang tangan dia jer, takut terpisah. Leeya aku dukung jer. 


Inilah kabel laptop yang aku beli tu. Aku guna Laptop Lenovo. Masalah laptop aku ni ialah adapter laptop dia lain dari yang lain. Adapter dia yang bentuk segi empat tepat, warna kuning. So, agak susah nak cari kalau pergi ke kedai biasa. Sebab tu pergi Low-Yat terus.


Yang aku beli ni, memang khas untuk Laptop Lenovo. Apa-apa Laptop Lenovo semua boleh guna kabel ni sebab dia ada 3 adapter yang berbeza macam dalam gambar tu. Yang laptop aku, guna yang warna kuning tu.  

Happy giler bila dapat beli kabel laptop ni. So, hari Isnin semalam dah boleh update blog. InshaAllah lepas ni akan terus konsisten untuk update blog seperti sediakala. 

You May Also Like

2 comments

  1. Alhamdulillah.. Sikit2 beli kan

    ReplyDelete
  2. Ai pun tak suka update blog guna hp. Tak puas. Pastu typo mesti bersepah.

    ReplyDelete