Gambar Konvo Rosak Sebab Banjir

by - Thursday, July 30, 2020

Masa banjir 18 Julai 2020 hari tu, salah satu benda yang rosak kat dalam rumah aku ialah Gambar KONVO PhD yang berlangsung pada November 2020. huhu. Sedih sangat rasanya. 


Sedih! Sedih sebab kenangan tu hanya terjadi sekali jer seumur hidup. Tak mungkin lagi selepas ni aku akan sambung PhD lagi dan konvo sekali lagi. Tak mungkin sama sekali.

Ini semua gambar-gambar kat atas stage masa upacara pengurniaan Sijil/Skroll. Dan gambar-gambar ni berbayar. Tak silap aku, aku bayar dulu da;am RM 200 kot untuk pakej gamar ni.

Tapi Nasib baiklah ada diberikan soft copy dalam bentuk CD. So, bolehlah print semula.


Sijil PhD pun turut sama tenggelam dalam air banjir. huhu.

So, aku keringkan semuanya kat bawah panas mentari. Sekarang nasib baik semua sijil ni dah OK, cuma ada sedikit kotor. Takpelah dari langsung tak ada kan?

Inilah dugaan. Dugaan yang pasti ada hikmah tersembunyi. 

You May Also Like

10 comments

  1. Nasib baik ada simpan soft copy
    bolehlah print semula

    ReplyDelete
  2. Allahu, nasib ada softcopy. Blh cuci balik

    ReplyDelete
  3. Yelah ada baiknya simpan soft copy ni dr.

    ReplyDelete
  4. Moga dipermudah urusan DP. Barang kenangan memang sedih kalau rosak.

    ReplyDelete
  5. Sayangnya bnyak kene air.. Semoga dilermudhkan

    ReplyDelete