Short Vacation at Awana Genting Highlands Golf & Country Resort

by - Friday, September 18, 2020

Bulan Julai hari tu aku dan keluarga kecilku ada pergi bercti kat Genting Highlands, beberapa hari sebelum rumah kitaorang Banjir.

Balik rumah jer, esokkannya kena menghadap banjir. So, tak sempat nak update entri pasal Gneting Highland ni. Ni baru nak update 😊. Kitaorang stay kat Awana Genting Highlands Golf & Country Resort -  ni masa bercuti Bulan Julai 2020. 

Yang baru-baru ni ke Genting Highlands, kitaorang stay kat Swiss Garden Genting. Nanti next entry baru akan share pasal pengalaman menginap kat Swiss Garden. Entri hari ni nak share pasal Awana Genting dulu 😊.



Ini bilik Deluxe. Besar sangat. Ada balkoni. 


View dari dalam bilik


Hotel ni betul-betul dekat dengan Genting Premium Outlet (GPO). Ada freeder bus dari hotel yang bawak guest pergi GPO. 

View dari dalam bilik. Duduk dalam bilik tak pasang aircond atau kipas, pun sejuk sangat.


Makanan Lunch - Nasi Ayam

Diaorang bangun lambat. So terlepas nak breakfast. Alamaknya - breakfast menjadi lunch 😊. Diaorang kan Omputeh Celup, so order makan PIZZA. Mommy lidah Melyu, so Mommy makan nasi ayam 😆.

Pizza kat sini sangat sedap. Diaorang makan tak habis, so kami tapau untuk makan petang, biasanya lepas swimming perut lapar.



 
Kid's pool ni ada slide. Cumanya agak dalam dan laju. So, untuk kanak-kanak yang belum TINGGI macam Kakak FL, kena naik slide ni beserta dengan orang dewasa. Jangan biarkan diaorang naik sendirian - BAHAYA!.


Air kolam dia sejuk sangat-sangat-sangat, sesejuk cuaca kat Genting Highland 😅. Jadinya tak boleh lah nak berendam lama-lama sebab tak tahan sejuk. 

Ni si dia tengah merajuk sebab air kolam sejuk sangat , tak boleh mandi! 😅😅😅



Ini kolam ikan. OK lah nak relax-relax kat sini tenangkan otak sambil tengok ikan-ikan berenang.


Hotel ni hotel GOLF . So, untuk pemain golf, sangat sesuai la stay sini macam en.suami ku. 
Hotel ni best. Makanan dia pun best. Bilik besar, swimming pool besar, parking banyak. Cumanya kena berjalan jauh sangat dari Reception / Lobby ke bilik tidur. Jauhnya tu macam kena tawaf shopping mall pulak 😅. Tapi OK tak penat, sebab tak kena naik tangga. Semuanya naik LIFT. 

Pemantuhan SOP kat hotel ni sangat-sangat bagus (Thumbs-up Genting Group!).

Kalau korang nak bercuti kat Genting Highlands, bolehlah stay sini. Dekat sangat dengan GPO. Sebabnya kereta kabel ke Genting Highlands terletak kat GPO. So, senanglah kalau nak naik nun ke atas. 

Nanti next entry aku cerita pulak pasal Swiss Garden Genting -  best jugak!

You May Also Like

4 comments

  1. luas biliknya, suasan pun cantik, mesti seronok sangat2

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah biliknya besar. anak-anak la seronok, macam ala-ala bercuti di luar negara gitu

      Delete
  2. mesti sejuk air pool tu kan, nampak tak ramai orang kat hotel ni DP seronok bercuti gini tenang je kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sangat sejuk air pool tu. tak boleh mandi lama-lama, nanti flu .

      Delete