Sambutan Hari Budaya Emas 916 di PG Mall

in , by dorsett pink, September 10, 2020

Sambutan Hari Budaya Emas 916 di PG Mall - PG Mall ialah merupakan platform E-Commerce Nombor 1 di Malaysia yang telah ditubuhkan sejak tahun 2017 lagi. PG Mall merupakan satu-satunya platform E-Commerce yang dimiliki oleh Rakyat Malaysia. Ianya telah tersenarai sebagai Top 3 E-Commerce Site di Malaysia di dalam Report Iprice Insight. 


PG MALL Meraikan Hari Budaya Emas 9.16


Kalau korang nak tahu, 16 September setiap tahun telah diisytiharkan sebagai Hari Budaya Emas 9.16 / 9.16 Gold Cultural Day oleh Malaysian Gold Association (MGA). Tarikh 16 September (16.9) diambil sempena dengan angka 916. Kalau sebut 916 ni mesti orang tahu atau orang ingat EMAS.

Angka 916 ni sangat bermakna dalam Industri EMAS. 916 bermaksud 22 karat emas - historically the most popularly used fineness for gold jewellery in countries such as Malaysia and Singapore. 


Objektif Hari Budaya Emas 9.16 ialah untuk memberi kesedaran kepada rakyat Malaysia tentang betapa pentingnya menyimpan emas. Di dalam budaya Malaysia, emas ni dianggap sebagai barang perhiasan. Namun begitu, bagi siapa yang tak suka pakai emas, boleh beli emas ni untuk simpan dan ia merupakan pelaburan yang sangat menguntungkan. Emas ini adalah simbol ikatan perpaduan di kalangan Rakyat Malaysia. Sebab menyimpan dan memakai emas bukan hanya terikat pada Bangsa Melayu jer, tapi semua bangsa dan agama boleh memnyimpan dan pakai emas. Bila ramai yang membeli emas, secara tak langsung, ia mampu merangsang ekonomi EMAS tempatan.

Beli emas sekarang kat PG Mall dengan  dengan harga terendah - RM 24x/g.

 Bersempena Hari Budaya Emas 9.16 ni, PG Mall buat Kempen 916 Gold Jewellery dari 15 September hingga 17 September 2020. So, korang boleh beli emas dengan harga kilang dan free shipping cost , hanya dengan klik Link ni - https://pgmall.my/Jewellery-1  .

Korang boleh guna coupon code ni untuk dapat diskaun shopping emas atau barang kemas kat PG Mall. Berbaloi-baloi 👍. 

"Please spread the love to claim all PG Mall's coupon".
   
Retailer atau penjual emas atau pemborong emas pun dialu-alukan join kempen Hari Budaya Emas di PG Mall ni. Klik jer link kat atas tu. 


PG Mall Health & Beauty Essential Week


Bukan setakat fiesta emas jer, PG Mall jugak ada buat Kempen Minggu Kesihatan dan Kecantikan kat PG Mall, pada 15 - 30 September 2020. So, korang bolehlah shopping sakan barangan kecantikan dan kesihatan kat PG Mall sepanjang minggu tu - dapat diskaun babe! Best tu. Bolehlah shopping makeup ker, shopping skincare ke, nak shopping vitamin ke, shampoo ke atau apa-apa produk sekalipun.

Diskaun yang diberikan ialah sebanyak RM 25 kalau spend at least RM 100 atau diskaun sebanyak RM 30 kalau spend at least RM 150.

Guna kod ni kalau spend RM 100 : LOVEPGHB25
Guna kod ni kalau spend RM 150 : LOVEPGHB30
  


Best kan? Best kan? Siapalah yang tak suka diskaun.


Shopping di PG Mall dengan E-Wallet dan 'Boost'

Kalau nak shopping kat PG Mall boleh guna E-Wallet dan juga semua jenis payment gateway method diterima di PG Mall. So, tak perlu susah-susah nak fikir cara nak bayar. Senang jer sekarang. Semuanya di hujung jari jer 😊.


Korang boleh bayar guna apps BOOST. Kalau guna apps "Boost" dari  5 September 2020 hingga - 4 October 2020, korang boleh dapat cashback sebanyak RM 3 dengan minimum spend RM 15.


Dan kalau korang tak pernah lagi shopping kat PG Mall sebelum ni, korang boleh guna Touch 'N' Go. Sebabnya nanti korang boleh dapat cashback RM 3 dalam eWallet, dengan minimum spend sebanyak RM 15. Tapi hanya ekslusif untuk new shopper PG Mall jer dari tarikh 1 September 2020 hingga 30 September 2020. Best kan? Best kan? So, apa tunggu lagi gais.. Jom lah kita shopping online sekarang kat PG Mall.

#PGMall #onlineshopping #shopping #MalaysiaNo1ecommerceplatform #ecommerceplatform #Shopnow #Shoponline #ByMalaysiansToMalaysians #916sale #Goldculturalday #MGA #MalaysiaGoldAssociation #Touchngo #boost #health&beautyessentialsweek

SHARE 13 comments

Add your comment

 1. Wahhh shopping emas, menarik ni!

  ReplyDelete
 2. Menarik sangat bila ade emas ni.. Nak tunggu tarikh tu la

  ReplyDelete
 3. 16.9 befday anak sulung, boleh la beli emas utk hdiah diri sendiri kan? hehehe

  ReplyDelete
 4. Mari kita kumpul emas. Berbaloi-baloi.

  ReplyDelete
 5. Wah now PG Mall also selling their gold online, nanti sis nak check it out juga.

  ReplyDelete
 6. best best.... shopping kat pgmall mmg syok bila ada deals

  ReplyDelete
 7. Jom laa DP beli emas kat PG Mall .. Nak check jugak la nanti kot2 ada berkenan ..

  ReplyDelete
 8. Tengah kumpul duit nk beli emas kat pg mall

  ReplyDelete
 9. Serius lah pgmall ada jual emas..wowww

  ReplyDelete
 10. Syokk beli emas pasni, ada trusted web

  ReplyDelete

© Dorsett Pink · EDITED BY MOMMY'S DIARY OF LIFE