Friday, 30 January 2015

Banyaknya botol nak basuh...

Banyaknya botol susu nak kena basuh.. Ni lah rutin aku setiap malam (weekdays jer). Peenaaat woooo... Penaat berdiri..

Banyak sangat botol dibasuh setiap hari, sampai berus basuh botol selalu bertukar-ganti, tak kekal lama sebab terlebih bekerja. Latest, aku guna berus botol jenama Bebe Confort. Lama lah jugak boleh bertahan so far. And aku guna span basuh pinggan tu jugak.

Sebelum tidur, aku kena pastikan botol-botol ni terbasuh dengan sempurna dan sterilize sebelum aku masuk tidur. Kalau tak, tidur ku tak tenang, nanti termimpi-mimpi botol susu tak basuh lagi.. (drama sangat kooo...). Tapi kalau aku penat sangat, aku tak basuh gak, esok-esok baru aku basuh.

Setiap hari ada 13 botol yang nak kena basuh: 
■ 6 storage bottles - yang dihantar ke rumah babysitter
■ 6 storage bottles - yang mummy pam susu sepanjang hari
■ 1 botol susu jenama MAM

Lepas dah basuh, aku terus steril kan semua botol-botol tu. Biasanya kena buat dua trip, baru dapat steril semuanya

Ok, thats all for today.
Thank you for reading this entry k, loves u all =))

24 comments:

  1. Assalamualaikum.. wahh samalah sy.. letih tapi berbaloi kan buat untuk anak :)

    ReplyDelete
  2. Sheila : semua ibu yg bf rasa bende yg sama kan..unless kalu ade maid.. tapi penat2 pun, happy sebab dapat bg yg terbaik utk anak

    ReplyDelete
  3. wah banyaknya botol..hehe, kalau ada anak kecil mesti cuci botol nih dah jadi rutin kan sis ^^ hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Finn.. a'ah dah jadi rutin untuk ibu yang bagi susu badan pada anak

      Delete
  4. Banyaknyeee botol... Jenuh nak menyental...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ss : beetull. Jenuh nak menyental. Sebab tu berus botol susu selalu bertukar sebab cepat rosak

      Delete
  5. akak kena sediakan kerusi masa mmbasuh. kurang sikit nk berdiri. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Scha :bagus idea tu.. tapi tak syok. Dah cube.. hehe

      Delete
  6. i pun sama!! byk giler botol nak basuh setiap hari... jenuh man!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeay.. saya ade kawan.. hehe... penat kan farah

      Delete
  7. kalau bf mmg kena banyak botol kan...tahniah DP coz dapat bf heheheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Deanna, a'ah banyak botol nak basuh kalau bf ni.. tq Deanna. hope dapat la bf sampai 2 tahun

      Delete
  8. Banyaknya nak kena basuh....tak pe. Puas hati bila semuanya selesai sebelum tidur kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farrah, yezza.. puas hati, boleh tidur dengan lena. hehe

      Delete
  9. peergh sampai 13 botol.. anak buah CT max 6-8 tapi botol sdikit besar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. CT, mungkin anak buah CT tak menyusu badan sepenuhnya kot. Kalau Menyusu badan sepenuhnya, biasanya banyak botol kena guna macam saya ni..

      Delete
  10. sis JM belum ada pengalaman basuh botol susu anak sendiri lagi kecuali waktu kecil2 dulu basuh botol susu adik2 tapi tak lah byk sbb x hantar baby sitter.

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM, InshaAllah nanti Jm akan rasa jugak pengalaman ni kelak. saya doakan untuk JM k

      Delete
  11. haha..sm la kite.. klu xbsuh sblm tido, termimpi²..tp pernah one day husband tlg bsuhkan semua.. ohhh, terharu

    ReplyDelete
    Replies
    1. mizztina, wahh! terharu Nye.. hehe., tapi memang kan, kita bf mommy , memang banyak nak kena basuh botol kan.. huhu

      Delete
  12. Saya x pernah sterilize botol2 semua anak saya.
    Ok je x sakit perut:)

    ReplyDelete
  13. Banyaknya botol! Sampai 2 trip... Fuh memang gigih eh DP.

    ReplyDelete