Monday, 5 January 2015

Travel :: Mosque in Melbourne

Albanian Mosque at Drummond Street, Melbourne. Was built in year 1969. Located in the heart of Melbourne City Centre and in the centre of residential area. The nearest trams station to get here is the "Curtain Station".
 
 
 

Inside the mosque

In front of the mosque

the neigbourhood


Surrounding area

10 comments:

  1. cantiknya masjid kat sana..

    note : farm tu kat belakang Giant Seri Kembangan. Waze jer Farm In The City, pasti tak sesat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dkna ; thank you for your info.. nanti I waze utk ke sana.. kalau kat blkng giant, tak susah la nak cari nanti=))

      Delete
  2. wah... bestnya. one of my plan nk ke aussie year 2015 tp bajet still non-hado...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Norsalihah..InshaAllah, kalau niat ade, pasti ade jalannya.. buat solat dhuha, InshaAllah akan ade rezeki utk travel nanti..

      Btw, try to blog walking to ur blog tapi tak dpt, complicated.. huhu

      Delete
  3. salam.. ternampak yr blog kat JM... Anyway, hope we can be blogger buddies.. I am a mommy also with 2 kids and love travelling.. hehe.. minat sama.. yang x sama cume.. master I nih pun tk abis2 lg... :) kene carik ilham sket..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farah ; thank you sebab singgah sini. For sure, boleh jadi blogger buddies. I follow jm since die mula2 buat blog dulu. Dulu jm follow saya kt blog lama saya, skrang ni my new blog..

      Best la kite ade minat yg sama, nanti kite bloeh share tips n story travel dgn kidz.. bukan senang nak travelngan anak.. banyak dugaaan.. ibu ibu kene byk sabar.. hehe

      Btw, fir your master, saya doakan u dpt habis.. InshAllah dengan usaha yg kuat dan doa x putus2, pasti dpt hbis... good luck

      Delete
  4. ohh..Melbourne..bila lah agak turn sis JM lak nk ke sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jm kan dah kesana last year kan

      Delete
    2. Intan..JM belum jejak kaki ke Melbourne lah..baru Perth, Sydney dan Gold Coast :-)

      Delete
  5. ala kenaapa saya tak tahu pun ada masjid kat sini...hari tu masa pergi melbourne lalu jugak kawasan ni...

    ReplyDelete