Saturday, 17 January 2015

Travel :: Mosque in Vienna

Hidaya Mosque in Vienna, Austria is one of the Islamic Centre in Wien City. Located at Praterstrabe, No.52. "Strabe" is a German's word which mean "street". 

 
The entrance


 
Have to walk up the staircase first 'coz the prayer room is located at the 1st floor

To get here, take the U-Bahn / underground (U1 Line) and stop at "Nestroyplatz Station"

24 comments:

  1. terasa sejuk hati bila ke negara luar dapat solat di masjid

    ReplyDelete
  2. nak kena saving utk ke ostolia pula la... dh lama teringin nk ke sana :-). bla baca novel contengan jalanan by hlovate lg la rasa nk ke sana

    Norsalihah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq bgtau pasal novel tu, saya tak tahu pulak.. inshaAllah, saving sikit2 nanti awak dpt ke sana

      Delete
  3. bersihnya masjid depa... teringat saya pernah ke Myanmar dulu dulu kan... masjid kat sana pun tingkat satu tapi tingkat bawah penuh dengan kedai2 makanan halal yg rata2 dipunyai oleh india muslim....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kebiasaannya, di kawasan masjid pasti ade yang menjual makanan halal.

      Delete
  4. Apabila ISLAM itu jadi minoriti .. ia akan dijaga dengan sangat rapi. :) mana2 negara pun macam tu, cuba tgk mana negara yang majoriti Islam, ada lobang dan lopak yang perlu ditampal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu la kan... msybe bile dah majoriti, susah nak jaga.. kalau kecik tu senang sikit nak jugak

      Delete
  5. SALAM PAGI MASJID GERMANTANDA RUMAH ALLAH DIMANA SAJA UTK HAMBA2NYA BERJEMAAH...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam... rumah Allah ade di mana2 saja utk umat Rasulullah saw beribadah

      Delete
  6. SALAM PAGI MASJID GERMAN TANDA RUMAH ALLAH DIMANA SAJA UTK HAMBA2NYA BERJEMAAH...

    ReplyDelete
  7. Comel masjid nya...:)
    Berbelit2 lidah nak menyebut nama stesen tu...hahaha
    Bila lah saya boleh gi Vienna ni....:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daddy ziyyad ; memang berbelit lidah nak sebut nama2 jalan, name station, nama bangunan sebsb semua guna bahasa jerman

      Delete
  8. insyallah one day I would like to visit here too... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farah ; InshaAllah , Allah will permits your wish one fine day

      Delete
  9. Alahai seronoknya...
    Nampak selesa walau kelihatan pintunya kecik aje masjidnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul kak zakie, selesa sangat sangat. Pintu je kecik tapi ruang solatnye besar

      Delete
  10. Nice to know you.
    Wahhh..best nya jalan2.
    drshikinzainal.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nice to know u as well.. tq sebab sudi singgah sini =))

      Delete
  11. sonok bila ada masjid kat tpt yg minoriti muslim kan...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Deanna.. a'ah. Rasa tenang je bile dpt je masjid time travel

      Delete
  12. Bestnya bila travel dapat singgah & tengok masjid2 di tempat orang. We'll feel at home :)

    ReplyDelete