Tuesday, 3 March 2015

Cafe Hopping :: The Burger Factory, Oasis Square

First time aku datang ke Oasis Square, kat Ara Damansara, Subang. Mahu sesat jugak, nasib baik makcik GPS ada sedia membantu. Aku kesini actually sebab urusan kerja, nak collect data for my thesis. 

Nak melayan tekak yang dahaga dan perut yang lapar, aku masuk lah ke kafe ni. Not bad jugak. Selesa dan nyaman.. At least, boleh jugak bukak laptop, siapkan 1,2 benda sambil tunggu order sampai. 

The Burger Factory, terletak kat Oasis Square. Betul-betul kat tengah-tengah menghadap kolam renang air pancut yang sangat memikat hati.

Scenary kat sini memang best.. tenang jer rasa, sambil makan tengok air pancut. Selain dari kafe ni, ade banyak lagi tempat makan kat sini. Ada restoren melayu,cina, western, bar, semua ada..

Its interior. Cool jer 

This one really captured my eyes

A plate of meatball spaghetti

A cup of cappuccino

Ok, itu jer nak share..
TQ for reading !

12 comments:

  1. Salam. Hee air pancut yang tinggi.

    ReplyDelete
  2. Dekat ngan Citta Mall ke, DP? Santai je suasana kafenya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dekat dengan citta mall, boleh la saya ke sana.. kat subang pun ni.

      Delete
  3. Sedapnya. Saya kalau bab² jalan ni memang tak lulus lah. Tau jalan gi/balik kerja ngan jalan umah mak/mertua jer ☺

    ReplyDelete
  4. Intan : melayan tekak yang dahaja? ahahaha...sengaja carik fasal

    ReplyDelete
  5. i loveeeee cafe hopping !! jom pergi sama2 kak.. ehehe..

    ReplyDelete
  6. rasanya ada terbaca pasal burger factory dekat iklan nuffnang. nampak menarik.. boleh la cadang dekat member :D

    ReplyDelete
  7. Harga dia mcmana kak? Not bad eh?

    ReplyDelete