Thursday, 23 April 2015

Baby Food :: Cheese Stick

FL sekarang sah 10 bulan.. How time flies... Rasa macam baru semalam aku masuk labour room and lahirkan die. Dah 10 bulan ni, dah macam-macam ragam die dah.. Suka sangat memanjat macam mummy die yang suka panjat gunung, (walau dia masih belum boleh berjalan)..

Dan sekarang jugak, dia dah tak nak makan makanan yang diblend walau gigi hanya 2 batang.. Dia nak makan apa yang mummy and daddy makan. Kalau nasi tu, jangan harap die nak makan bubur atau nasi lembik, tak mahu nyaa.. Dia nak nasik keras macam mummy makan.. Dan jugak, nak pegang sendiri dah makanan, tak nak main suap-suap ni..Alahaiii si anak... Sabo je mummy ko ni..

Bila makanan nak pegang sendiri, jadinya, mummy kene bagi buah yang dipotong bagi dia pegang, nanti dia makan sampai habis. Roti, biskut semua macam tu.... Cuma nasi and pasta je tak pass lagi skrang..

Thank you packcik gugel for this image
 
Dia suka makan cheese, Jadinya mummy beli cheese stick untuk dia pegang.. Cheese stick nI memang khas untuk kanak-kanak-kanak pun tapi kalau orang dewasa nak makan cheese stick ni no hal, ngap jer..

Aku beli jenama Beqa.. Because of HALAL dan kurang garam.. Cheese stick ni susah nak cari sebab bukan semua tempat ada jual.. kat giant depan umah aku tak ade.. So, yang ini aku geli kat Tesco IoI City Mall, Putrajaya. Harga 1 paket ni (1 paket ada 4 stick), RM 8.99.. Pricey jugak ler.. 

So, pada mummy or daddy yang nak try bagi anak cheese , boleh try bagi cheese stick ni.. more fun maybe..
 

13 comments:

  1. anak2 kecil yg suka makan xsusah nk beri kemahuan mrk...yg susah tu xmahu mkn...baby 10 bln boleh dh kongsi makanan mama papanya kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kak.. kalau tak nak makan, memang pening keoala nak pak nak pikir

      Delete
  2. okay take note dah..nanti boleh bagi husna bila dia dah boleh makan..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ::)).. hope husna suka.. mesti fun nanti

      Delete
  3. Ok...boleh terjah Jaya grocer nanti. Sebab kat jaya macam² brand ada. Tapi buntang gak mata nengok harga cheese yang agak mahal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fiza, a'ah dekat jaya macam2 ada. Sama macam cold storage.. tapi umah saya jauh dengan jaya.. huhu.. hero pun ada banyak barang jugak

      Delete
  4. Ohh, FL suka makan cheese ye.

    ReplyDelete
  5. Ni bukan stakat baby mkn ni..silap2 org dewasa pon ngap ni hehheheh

    ReplyDelete
  6. Ni bukan stakat baby mkn ni..silap2 org dewasa pon ngap ni hehheheh

    ReplyDelete
  7. Ni bukan stakat baby mkn ni..silap2 org dewasa pon ngap ni hehheheh

    ReplyDelete
  8. Wahh boleh refer blog ni nanti..next month dah start Ammar bleh makan jgk..hihihi

    ReplyDelete
  9. yup Beqa halal.. tapi kalo utk pasta tak berapa best.. hehehe..
    cheese stick ni mmg org tua pun suka kan akak hehehe.. selera FL western ni..
    ooomey =D

    ReplyDelete