Friday, 10 April 2015

Have fun at KIDZ PARADISE

 
Bulan lepas masa cuti sekolah aku bawak budak-budak pergi Kidz Paradise (my gurl & my sister & my brother). Sorry, baru nak update.. hehe..Kidz Paradise ni kat dalam The Mines Shopping Mall, kat Seri Kembangan. Best datang sini, budak-budak memang enjoy.
 
Bayaran masuk :
RM 25 seorang untuk toodler and kidz umur 6 bulan sampai 12 tahun. So, kidz yang umur 13 tahun dah tak perlu bayar (Actually 13 tahun bukan kidz lagi dah, dah teenager namanya). Bayar RM 25 duduk la puas-puas kat dalam tu sampai bosan. Kiranya, RM25 ni untuk 1 hari punya tiket. Pas bayar, boleh jer nak keluar masuk kalau nak pergi toilet ke, atau nak gi makan ke, yang penting tiket yang diikat macam gelang kat tangan tu jangan buang.
 
Kat dalam ni ada baby changing room, and ada Wi-Fi untuk mummy & daddy main internet, plus blogging sementara tunggu anak-anak main. Nak masuk dalam ni, kene pakai stokin, so jangan lupa bawak stoking, kalau tak terpaksalah beli stokin. Mummy and daddy pun kena pakai stokin jugak. Kalau nak beli stokin kat sini pun boleh, 1 pasang RM4.
 
Banyak giler mainan kat dalam ni. So, jom lah kite layan gambar...
 
 
Ni gambar dari luar

 


Ni tempat lompat-lompat

Gelongsor ni mummy & daddy nak naik sekali pun boleh tapi kalau pecah, sendiri bayar lah..
 
My sister , Batrisya & my baby gurl, FL. Fl duduk dalam ni, dia buat macam kolam renang, buat aksi renang berirama.

Ok, penat main, rehat jap minum air

Ni kinectic sand punya corner.
 

Budak kecik ni memang suka sangat drive kereta. Selalu nak drive kereta bapak dia, so kali ni dapat peluang keemasan pandu kereta sendiri


Main cak-cak dengan mummy

Three of them tengah bertungkus-lumus buat bangunan. Yang sorang rambut toncang tu, supervisor, kerjanya tengok jer orang buat kerje. DIa pantau je orang buat kerja..

Inilah hasil bangunannya

 
Mummy pun join skali main ball ngan budak aktif ni. Enjoy sangat dia dapat main tanpa batasan kat sini.
 
Penat main, masuk kereta terus tidur tak ingat sampai dah sampai umah pun, sambung tidur lagi... Letih sangat tu..
 
So, u'all bawaklah anak-anak datang sini. Highly recommended.. 'Coz its really fun and for sure your children will love it..
 
That's all, tq for reading..

24 comments:

  1. Berbaloi jugak fees dia kan..nampak kawasan besar n banyak mainan..kalau bawak anak2 mesti taknak balik..hehee

    ReplyDelete
  2. aida, a'ah kawasan ni besar sangat.. siap boleh main kejar-kejar lagi dalam ni.. Bayaran RM25 tu rasanya berbaloi la sebab boleh duk sehari suntuk dalam ni

    ReplyDelete
  3. Letih betullah tu sampai lena terus sampai rumah.
    Tapi tengok tempatnya bersih dan cantik. OKlah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak zakie.. memang best tempat tu.. bersih dan selesa

      Delete
  4. bestnya. memang puas la budak2 main dalam tempat nie kan. berbaloi. :)

    ReplyDelete
  5. SUKA ANAK2 DPT BERMAIN DI KIDS PRADISE NI YA.BANYAK PERMAINANNYA....

    ReplyDelete
  6. Seronoknya tempat ni. Puas budak-budak main kan,..
    Penat betul FL :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah penat betull.. tak pernah die tidur selena tu dan lam pulak tu tido

      Delete
  7. penat main sampai tertidur.. kesian..

    ReplyDelete
    Replies
    1. penat sangat... tapi best.. die enjoy

      Delete
  8. Salam .Hee seronok anak-anak dan mak anak2 juga ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam. mak budak lagi seronok berkali ganda.. hehehe

      Delete
  9. Tak pernah masuk lagi. Lalu jer. Amboiiii...penat sangat lah tu sampai tido ☺

    ReplyDelete
  10. jgn kata FL je suka..kalau sis JM ke sini pun mesti nk nak papan gelongsor tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. kan... orang tua pun boleh main papan gelongsor tu jm.. hehehe

      Delete
  11. FL napeee comel sangat ni.. bulu mata diaaa cantik =) aaaaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. CT, Fl kata tq... "saya comel ikut mak saya".. hehehehhee

      Delete
    2. eeeh ahahaha.. ke mak FL yang ngaku ni =P

      Delete
  12. Gambar last tu kalakor.. ida ngan mun tengok kekek kekek kami dua ketawa...

    ReplyDelete
  13. mesti penat giler si Farah tu main.

    ReplyDelete