Thursday, 21 May 2015

Short Escapes - Sepang Gold Coast

Weekend baru-baru ni kami bercuti kat Avani Sepang Gold Coast Resort,kat Bagan Lalang ,Daerah Sepang. Ini percutian kedua untuk Bulan Mei. Masa cuti labour day hari tu,kami bercuti kat A'Famosa Resort. So, kali ni pergi dekat-dekat jer la.. 

Nak kata dekat sangat dari KL, tak jugak.. Sejam setengah jugak la dari KL. Sampai aku boleh tidur la dalam kereta tu, lena jugak.. Bangun-bangun, yeay dah sampai. Hotel ni die kat hulu sikit, jauh jugak la dari Pekan Sepang.. 

Walaupun jauh dari Pekan and Bandaraya KL, tapi hotel in ramai orang. Selalu penuh. Kalau tak booking awal-awal, tak dapat la.. Best sangat stay sini, banyak aktiviti kat hotel ni. Tapi nanti la aku cerita panjang-panjang. Hari ni aku bagi intro dulu.. Sebab FL tak sihat skrang (demam and cirit-birit..)
I like this landscape so much!

Indahnya langit ciptaan Allah Taala.. 
Bila air surut, nampak tiang jer, kalau terjun dari bilik, confirm tak lemas..  

12 comments:

  1. Assalam.. Singgah kenal.. :)

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. Farrah, kiteorang dah sihat. alhamdulillah

      Delete
  3. Saya pernah singgah sini dulu. Tapi tak menginap. View pantai cantik,...cuma masa saya pergi pantai tu dipisahkan...utk kawasan resort & utk orang awam. Kalau bukan guests kat hotel/ customer yg makan kat cafe di situ, tak leh masuk kawasan pantai sesuka hati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh.. dia ade limit erk kawasan pantai tu... ingatkan semua orang boleh main jer kat pantai tu sebab pantai tu open

      Delete
    2. Tak tahulah pantai tu sekarang masih di blocked atau tak. Dulu masa saya pergi memang diorang buat benteng pemisah pakai batu2. Kalau bukan guests tak boleh kacau kawasan hotel punya, skrg mungkin dah bina tembok yang proper ke,..sebab particular area pantai tu kira belongs to the resort :)

      Delete
    3. Tapi saya suka tengok cara mereka design susunan chalet. Cantik je view dr atas :)

      Delete
  4. Hehe...sebenarnya saya pnh dtg berangan kat sini... tngkp2 gmbr lps tu blik p hotel kami meeting, seri msia...kikiki... cntik la... mmg cntik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nk tau jugak xtvt2 kt hotel ni... lps tu, rate brp ya? Mcm mahal jer...hehe

      Delete
  5. alamak ni hotel untuk orang2 kaya hehehe.. pernah bercadang nak stay sini tapi terbantut bila dengar harga.. tapi one day insyallah.. kalo stay sini mmg tak keluar bilik..
    betul2 duduk dalam bilik walaupun bosan hehehe..

    ReplyDelete