Monday, 11 January 2016

Halal Food in Osaka :: Ali's Kitchen

Ni salah satu restoren halal kat Osaka ni.. Restoren Pakistan.
 
 Restoren ni kecik jer tapi selalu penuh. And bile makan kat sini, confirm korang akan jumpa dengan orang Malaysia yang lain sebab kat Osaka tak banyak restoren halal.  
 
Nama restoren ni - Ali's Kitchen.. Owner die dari Pakistan. Owner die sangat-sangat friendly & die sendiri yang akan layan customer-customer die. Kalau korang nak tanya apa-apa pasal Osaka ni, InshaAllah die akan jawab.
 
Dinding restoren ni dipenuhi dengan ayat-ayat al-Quran.
So confirm, ni kedai orang Islam..

Kedai ni kecik jer, boleh masuk 2-3 kerat jer..
So kalau datang time orang penuh, beratur la dulu

Ni hidangan yang aku order. ala-ala nasi arab gitu..
Harga makanan kat sini boleh tahan la mahal sebab kat Osaka ni memang semua bende mahal pun.. So, nak expect something yang cheap, susah la kat sini.
Masa kami makan hari tu, sorang dalam RM50 jugak la..

Chicken soup & ayam panggang.
Makanan kat sini sedap.. Berbaloi dengan harganya..

 
Ini entrance bangunan yang menempatkan Ali's Kitchen Restaurant ni..
Nampak tak ada signboard kecik lambing bulan warna hijau tu..
Masuk je dalam bangunan ni, terus naik lift ke bawah sebab restoren ni kat underground..
 
Keluar jer lift, terus nampak entrance kedai ni macam ni kat sebelah kanan...
 
How to get there :
1. Naik subway 'Nagahori Tsurumi Line' (line warne hijau) atau 'Midosuji Line' (line warna merah)
2. Stop kat Stesen 'Shinsaibashi' (stesen N15 atau stesen M19).
3. Restoren ni betul-betul sebelah Butik Dior..
 
Ini area kat sekitar Shinsaibashi ni. Area ni macam Bukit Bintang la, penuh dengan butik-butik berjenama.. So, sesape nak cari LV, Gucci, Dior, Channel kat Osaka ni, silalah datang ke 'Shinsaibashi'..
 
 
Ok, that's all..
Thanks for reading..

5 comments:

  1. Entah bilalah mak nak ke sini....
    Banyak benda nak kena pikirlah DS sebelum boleh jalan jalan cenggini.
    Kalau mahal tapi sedap, rasa tak rugi membayarnya kan.

    ReplyDelete
  2. Entah bilalah mak nak ke sini....
    Banyak benda nak kena pikirlah DS sebelum boleh jalan jalan cenggini.
    Kalau mahal tapi sedap, rasa tak rugi membayarnya kan.

    ReplyDelete
  3. http://thebonusbustersreview.com/the-lost-ways-book-review/

    Are you prepared for the end of the world? How about just an average garden variety disaster? You need to have a survival kit prepared just in case. This article will pump you up and show you how easy it is to put together an emergency kit so you can sleep better at night.

    http://channelrangersoftwarereview.com/the-lost-ways-ebook-review/

    ReplyDelete
  4. dapat makan makanan halal yg sedap walau mahal di negara yg xpentingkannya ok sgtlh tu..

    ReplyDelete
  5. Selalunya, restaurants macam nilah penyelamat kalau nak cari makanan halal.

    ReplyDelete