Tuesday, 10 May 2016

Restoren Korea di BB Bangi-Kajang :: Moustache Milk Cafe

Frankly speaking, aku tak tak gemar sangat pergi ke restoren Korea sebab aku lebih suka makanan Jepun. Makanan Korea aku tak minat sangat - maybe sebab tak pernah try, so tak tahu macam mana rasa dia. sebab lagi satu aku tak boleh blah ngan KIMCHI... Rasa die sangat loya tekak aku. !st time rasa kimchi kat Korea msa pergi sana bertahun-tahun dulu.. Orang korea tu suruh aku try sebab kata dieorang kimci ni sayur - sayur bagus untuk kesihatan. Aku telan jer, terus gi toilet muntah... bluueekk.. (Sorry ya pada peminat kimchi..tekak aku tekak melayu.. i cannot go la - longhat terengganu).

But, hari tu aku tersinggah kat cafe ni.. Saja-saja nak try, sementara nak tunggu doktor masuk klinik (tengah tunggu nak jumpa dentist kat dental clinic kat sebelah). Boleh tahan gak. First time lah duk belek-belek menu - tak tau nak order apa.. (Kunoo nyee aku..)

And lastly, aku order - Bipimbab (entah cemana eja dia). Boleh tahan jugak sedap..

So, lepas ni maybe boleh cuba lagi makan kat sini since cafe ni kat belakang rumah aku jer.. Aku suka cafe ni sebab decorations die sangat nyaman & tenang jer.. Cafe ni  located kat area Putra Kajang, kat sebelah Plaza Tol Sg.Ramal. Dekat giler dari Seksyen 7, BB Bangi. Satu deret dengan butik Prof.Muhaya - Modesty. So, senang je la nak cari - depan kedai tayar.

Cafe ni lebih dikenali dengan nama MM Cafe 

Wall decor penuh dengan citer-citer Korea & anime Korea

Ade play section for the kidz.. 
So, kidz mesti suka datang sini.. 


Wall decor 

Santai jer, nak tido pun boleh

Mostly yang selalu datang sini perempuan - orang laki tak minat k-pop

Ade reading section... Banyak buku pasal Korea..

Ni section untuk staff buat air..

quotes from the visitors.


Kat sini ade surau, so selesalah kalau nak solat..

Tempat makan die sangat-sangat santai... 
Kalau nak buat keje kat laptop sangat sesuai la kat sini sebab ade wifi 

So, kalau sesape nak datang, sangatlah recommended!
Boleh try babe..
Thanks for reading ya..

8 comments:

  1. Till now... I keep asking myself... Nape SS x bernafsu dgn k-pop... Ha ha ha...

    ReplyDelete
  2. saya pernah makan sini, food dia mmg not bad and harga lebih murah berbanding kedai2 korean food lain. tapi memang dia adjust sikit makanan dia ikut tekak melayu hehe

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum dik.. first time jalan-jalan jumpa blog ni.. menarik sangat..
    come and joint akk ya.. ruzitakitchen.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. kimcheeeeeeeeeeee! my feveret...leh mkn gitew je..kalau mkn megi letak kimchi..fuh!! org lain jgn usik ;p

    ReplyDelete
  5. Oo restoran ni di situ..
    Penah stay kt seksyen7..
    Penah mkn kt cibiuk je klu area situ.
    Dh 3thn tgglkan bangi, huhu..

    ReplyDelete
  6. ooook noted !! masuk list hehe.. EID pun da bukak kat Bangi Sentral.. hehe..

    ReplyDelete
  7. selamat hari raya Kak DP.. have a blast aidilfitri..
    maaf zahir batin =)

    ReplyDelete