Tuesday, 2 August 2016

Hadiah Birthday untuk En.Suami

Assalamualaikum wbt..
Happy August.. 
dah masuk bulan Ogos dah.. Kejap jer masa pergi..
Lagi4 bulan nak masuk tahun baru...
Soon.. sobb. sedih sebab azam 2016 masih belum tercapai... huhu..

Ok. ni aku nak citer pasal hadiah harijadi untuk en.suami..
Birthday my husben dah lepas, Julai hari tu..
Pikir punya lah pikir nak bagi apa.. tetiba aku dapat idea nak bagi ni.. 

Luggage for business..

http://dromo.co/wp-content/uploads/2013/06/travel-pro.jpg 

Biasanya kalau hadiah untuk isteri or wanita senang sikit nak bagi - sebab macam-macam bende yang sesuai & confirm si wanita tu suka macam belikan hadbeg ker, perfume ker, purse ker, tak pun beli emas seketuuul , confirm hati riang tak terkata..

Tapi kalau hadiah utnuk lelaki ni, aku macam blur sikit.. 
Biasanya orang bagi tali pinggang, jam, handphone, wallet, perfume - semua bende tu aku dah bagi...
Nak bagi hadiah sport rim keta memang TAK LA sebab en.suami aku tak minat ngan keta-keta ni , and plus aku pun tak mampu nak beli sport rim..

Then, aku pun belikan luggage tu..

Sebabnya :
En.suami aku selalu pergi outstation (naik flight) and die pulak jenis tak suka check-in bag dalam perut kapal terbang (kalau travel less than 1 week), so die akan angkut beg naik kapal terbang tu. So, biasanya die akan bawak begpack.. Kirenya begpack pun berat jugak la aku rasa sebab nak sumbat laptop, wayar laptop, toiletories, baju bagai...

So, i got an idea belikan luggage ni, special for business trip.. nampak elegan gitu..
Saiz beg ni 17 inci jer, and memang boleh bawak masuk cabin...
And of course, he like it..

hehe. ok, thats all.
Thank you for reading...

12 comments:

  1. Good idea apa lagi kalau he like it.
    Tapi bila dah masuk berpuluh-puluh tahun menikah memang jenuh fikir nak bagi hadiah apa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak... jenuh nak pikir nak bagi apa kalau dah lama kahwin. saya ni kahwin tak sampai sepuluh tahun pun lagi, dah puas memikir nye.. huhu

      Delete
  2. hadiah yg bersesuaian dgn keperluan lagipun hubby DP suka baguslah tu

    ReplyDelete
  3. best ni..nampak smart n tahan lasak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Inshaallah. hopefully la tahan lasak & bertahan utk 10 thn akan datang. hehe

      Delete
  4. Replies
    1. thank u farrah. susah betul nak cari beg ni

      Delete
  5. Oh, Happy Belated Birthday utk suami Intan.
    Dia dah pakai ke belum beg tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq farrah. bleum pakai lagi. baru jer beli ni

      Delete
  6. Org lahir julai memang ske bag... Ha ha ha

    ReplyDelete