Monday, 24 October 2016

Hotel Review :: Tan'yaa Hotel by Ri-Yaz, Cyberjaya

Banyaknya review pasal hotel aku tak upload lagi kat blog ni.. huhu. sangat tak sempat..
Ni aku cuba upload dulu pasal 1 hotel ni..

Masa insisiden tak ada air kat selangor hari tu, aku menginap kat Hotel Tan'yaa Hotel ni macama mana yang aku cerita kat post sebelum ni. KLIK SINI  untuk baca pasal post tu..

Selpi dulu..
I'm wearing FV Basic Pants from fashionvalet.com
& Zalia Cardigan from Zalora.


Hotel Tan'yaa ni baru lagi... Memang bau kedai lagi.. It just a 3-star hotel only. But dah mcam 4 star dah. Sangat selesa. Hotel ni untuk mereka yang datang meeting kat Cyberjaya, kan ada banyak syarikat swasta & government agencies kat Cyberjaya, so this is a perfect choice untuk stay area Cyberjaya ni.. Facility yang disediakan pun sesuai untuk orang yang datang atas tujuan kerja (business).

So, tak ada lah swimming, tak ada masa kot depa nak swimming kalau dah kene bergegas nak pi meeting. Yang ade ialah gym , yang dibuka 24 jam sehari, sebab orang-orang yang bekerja ni biasanya akan pergi ke gym lepas dah habis kerja, kalau habis kerja kul 12 malam, kul 1 pagi sempat lagi nak bersenam sejam dua kan..

And, setiap bilik ade small pantry, ade disediakan microwave, so senang nak reheat makanan yang dibawa.. Aku suka style macam ni.. Sebab aku selalu bawak makanan dari rumah kalau pi mana-mana.

Biliknya sangat lah luas, sangat comfortable kalau bawak family...

Hotel ni dekat je ngan central point of Cyberjaya, dekat dengan tempat makan, cimb bank, dekat ngan starbucks and dekat ngan shopping complex D'Pulze kat Cyberjaya tu..

Kalau ada yang nak sewa kereta nak pusing-pusing, u can just rent a car bu using apps - GoGrab.com, simply at your fingertips by using your smart phone. Just download je apps tu.







Ni tempat breakfast

Price kat hotel ni tak adalah mahal sangat, just RM 185 pernight (including breakfast).
Bagi aku berbaloi sangat dengan servis and facility & bilik yang sangat luas tu. Aku puas hati la. 

Sejak ada anak ni, kalau pergi amna-mana wajib bawak wet tissue. 
Harus ada dalam handbag!



 Lobby Area

Aku sangat recommend hotel ni untuk sesiapa yang nak cari hotel area Cyberjaya..
Highly recommended!

5 comments:

  1. Untuk hotel 3 bintang dah kira memuaskan dah tu :)

    ReplyDelete
  2. Cantik design dan colour pants Intan :)

    ReplyDelete
  3. wow, berbaloi juga bayar dengan tempat tu..

    ReplyDelete