Wednesday, 30 November 2016

Misi Membeli CC Cream GAGAL

Masa Black Friday Sale hari tu kan, aku cakap nak beli CC cream IT Cosmestic kan? Korang boleh baca entri tu kat SINI. Hampa sungguh, something happened to my internet banking. So, aku tak dapat beli online.

http://hunt4freebies.com/wp-content/uploads/2015/11/IT-Cosmetics-Deluxe-Mini-Tube-CC-Cream-with-SPF-50.png 
CC Cream ni ada 5 warna. 
So pilihla mengikut kesesuaian warna kulit masing-masing

Then, petang lepas ambik FL dari sekolah, aku terus drive ke IOI City Mall. Masuk jer Sephora IOI City Mall, penuh dengan lautan manusia!. Dah la nak berjalan pun belaga bontot dengan orang lain - nasib baik perempuan semua dalam tu. Pastu pulak, que beratur nak bayar panjang giler, sepanjang treller 16 tayar kot aku rasa. Dah lah masa tu aku bawak FL, memang tak dapat lah aku nak beratur panjang tu. Pastu aku perasan, ada sorang minah ni (dia beratur kat belakang), muka masam mencuka kalah cuka Cap Jalin, pastu pulak dia tengok FL dengan muka mencuka tak puas hati.. hahahhahaha. Bengang sebab sakit kaki la tu , lama sangat beratur, pastu muka mencuka nak marah orang lain. Tak paham aku dengan manusia spesis ni.(oooppssss, think positive , mungkin dia tengah datang bulan).

Pastu bila tak dapat beli tu, aku terus balik umah. Lately hormone aku macam roller coaster, kejap ok, kejap tak ok. Kejap rasa macam nak demam, pening-pening, loya, sakit kepala.Kejap rasa macam normal jer. Entahler. Kebetulan pulak hari Jumaat hari tu, aku tak sihat sangat. Demam + migrain =  aku fikir nak mintak en.suami belikan jer malam tu.

My husband just went back from London for business meeting. Of 'coz la dia pun enat jugak. Then aku mintak nak beli CC Cream tu, aku cakap lah "DISKAUN 20%". (bab DISKAUN tu kena highlight besar-besar k). Lepas diskaun harga dia RM 132. It much more cheaper than RM 165 and boleh tahan sampai setahun sebab aku jarang pakai CC Cream ni. Hari tertentu jer aku pakai. Pastu dia cakap 'beza 30 ringgit jer pun'. Memanglah beza 30 ringgit jer, but RM30 tu boleh beli top-up handphone sebulan. Last-last sampai detik 12.00 pagi Hari Sabtu hari tu, tak terbeli CC cream tu.. sedihhh . huwaaaaaa... 


https://thumbs.dreamstime.com/x/china-sephora-store-17955710.jpg
kalau masuk Sephora ni dah tak keluar dah
(sumber gambar : google image) 

Tapi esokannya, dia belikan kami sekeluarga flight ticket pergi vacation ke New Zealand next year. Yahhhooooo!. Tak jadi nak merajuk. And he also said that we will going to Northern Europe next year. Double yahoooooooooo!!. Ok! Definitely i will buy my CC Cream somewhere in London...(smiling)... Tapi kalau tak boleh nak sabar, tahun ni gak aku gi beli CC cream tu..Tunggu offer akan datang plak.


12 comments:

  1. Ala kesiannya! Baca tajuk, capital letter GAGAL, boleh bayang rasa frustnya macamana...

    ReplyDelete
  2. Beli online tak dapat, offline pun gagal... Alahai DP, bersemangat betul u ni... Mencuba sampai detik 12 tengah malam tu 😅

    ReplyDelete
  3. Two amazing trips in a year... Double yahooo lah of course! Seronoknya!

    ReplyDelete
  4. laaaa...waktu baca entri yg lepas tu ingatkan dah berjaya beli..baru nak AIM ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan, JM.. saya pun ingatkan dia dah berjaya beli. Baru target je rupanya 😂

      Delete
  5. Time tu plak internet banking problem...sedih dengar

    ReplyDelete
  6. muka mencuka? kalau mcm tu tak perlu beli cuka cap jalin lah...muka pun dah cukup masin

    ReplyDelete
  7. hari tu pegi IOI MAll..lalu jek depan kedai Sepora ni tak rasa nak masuk mungkin sbb sis x pakai makeup

    ReplyDelete
  8. Fuhhh...x dpt CC cream tp dpt tix ke NZ? bertuah nya bedan..rezeki lagi besar Intan dapat..NZ dan London tu...kalau sis JM nk ke mana2..beli tix tggu sale tau itupun setahun sebelum..tapi Intan esoknya dah boleh beli tix..rezeki!

    ReplyDelete
  9. Dalam duka ada berita yg menggembirakan
    OKlah kan..

    ReplyDelete
  10. yg last best. yg atas tu lupakan aje. hahahha christmas sales ni bnyk lg kot :)

    ReplyDelete