Friday, 25 November 2016

Hunting For CC Cream

Hari ni hari Jumaat and hari ni ialah Black Friday Sale. Rata-rata kedai bagi sale kaw-kaw hari ni. Actually Black Friday ni start kat US long time ago. Setiap hari Jumaat jer, semua kedai bagi sale. Sampaikan korang boleh beli purse / wallet jenama Coach harga USD 1 jer. 1 Dollar je ko!! Sape nak bagi harga macam tu. Tapi tu kat US jer. So untungla sape yang duk US tu. and sekarang sindrom Black Friday tu dah merebak ke Malaysia.

Salah satunya Sephora.
20% ko Sephora bagi diskaun. Hanya esklusif hari ni je tau. Kalau korang nak beli , korang guna code diskaun tu - TGIF. Boleh shop online atau pergi ke Butik Sephora.


Aku pulak dah lama duk cari CC Cream dari jenama IT Cosmesti. Aku baca review kat social media, ramai yang cakap CC Cream ni bagus dan puas hati la kalau beli. Sebab dia ada 7 fungsi dalam tu. It not just a CC Cream but also as a mouisturizer, sunblock, anti-aging serum, skin perfecting primer, color correction and also can be as a concealer (untuk orang yang pakai mekap).

So aku duk usha la website Sephora and aku jumpa 3 benda ni.

 Yang aku berkenan tu harga dia RM 165.
Kalau 20% diskaun, aku boleh dapat harga RM 132. 
Tak ada charge pos laju k.  
So, aku nak belilah sekarang. 

K.Bye! Nanti lambat-lambat habis..

37 comments:

  1. Amboi! DP dah tak boleh tunggu lagi dah
    Cepat-cepat! hihi... nanti dah dapat dan pakai tunjuk kakak nak tengok:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok akak. sabar.nanti kalau saya dah dapat saya tunjuk k.

      Delete
  2. Pejam mata! Pejam mata! kekekeke....tak nak tgkk kang terjebak..kekeke...

    ehh pasal e-mail tu e-mail kene hack..sobs!~ ramai org call haritu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ye ke kene hack? tu la, macam pelik ga hari tu idzwa hantar emel macam tu... nasib baik lah saya tak reply emel tu

      Delete
  3. Saya lelaki, kalau saya pompuan saya beli.

    ReplyDelete
    Replies
    1. produk lelaki pun ada jugak kat sephora en.adam

      Delete
  4. Saya lelaki, kalau saya pompuan saya beli.

    ReplyDelete
  5. Ha... Kawan i yang mua pun gila-gila kan sale Sephora ni.. Hahahah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaa. memang semua orang giler ngan sephora ni

      Delete
  6. By the way, daripada function CC Cream tu rasanya memang bagus sebab ada anti-aging serum. Which is the most important, kut... hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah Bash. sebab tu saya nak sangat cream ni. and ramai yang cakap bagus. cream ni best seller item kat sephora

      Delete
  7. Adeh..baru tahu hari ni..melepas!

    ReplyDelete
  8. Mlm tadi grab towel kat goupon harga pun not bad

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM. saya sampai sekarang tak pandai nak pakai groupon tu. JM beli towel microfiber ke?

      Delete
    2. Towel SS kaler biru kan Jay Emm? Ahaksssss...

      Delete
    3. Intan... Groupon tu senang jek... Tapi rasanya 11street lg murah...

      Delete
  9. Kalau sephora ni x pernah masuk web ni lg plus x pakai makeup bedak pun x pakai jgn kata lipstik 😬

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti akaun bank jay emm juta juta rupiah... ha ha ha

      Delete
  10. Nah!! Dh dpt lah ye cc cream tu? Ok lah dpt 20% diskaun byk jgk tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak dapat JM. huhuhu. nanti kita cerite apsal tak dapat?

      Delete
  11. Skrg tgk masuk explore lazada, 11 street, groupun, go shop dan wow shop..adeh!

    ReplyDelete
  12. DP, kenapa di top commentors tu nama i ada 2 eh... I dh refresh banyak kali pun sama juga...

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak sangat komen la tu, sebab tu jadi mcm tu kot bash. hehehe

      Delete
    2. Hahahah! DP, itu lawak eh.. Mungkin jugaklaaaa... Penangan contest top commentor DP.. Hahahah

      Delete
  13. Okay lepas tu I try komen, dia bertambah kat yang nombor 4 tu... Nama i kat nombor 2 dan 4..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bash, saya tak pasti lah apa masalah tu. Takpelah, nanti lama-lama dia ok lah tu. hehehe

      Delete
    2. Tu ah, I pun dah tak de nak refresh-refresh dah.. Bior le situ..

      Delete
  14. tulah, sekarang dok sibuk orang cite pasal black Friday
    agak baru di Malaysia ni. tapi sat lagi jadi ikutan lah =)
    tak pernah dengar plak pasal Sephora
    nampak sangat tak pandai bab make up...haha

    ReplyDelete
  15. 1 USD equal to 4.50 henget... Nangesss...

    ReplyDelete
  16. SS mampu tutup mata dimalam jumaat je laa... Adehhh...

    ReplyDelete
  17. mek kalau alas mek pkai yg laneige. stakat ni sesuai yg tu

    ReplyDelete