Tuesday, 31 January 2017

Hotel Review :: Weil Hotel, Ipoh

Aku stay kat Weil Hotel ni masa getaway ke Ipoh November tahun lepas.
Tapi sorry baru nak update.
(suka bertangguh! dont folow me ok)..

Nama "WEIL" ni sebenarnya nama owner hotel ni yang diterbalikkan.
Nama ownernya Liew, tapi diterbalikan , jadilah 'Weil'.

Hotel ni terletak betul-betul sebelah Shopping Complex Ipoh Parade.
So, sangat senang lah nak shopping or makan.

Hotel ni baru lagi, so decor dia pun masih nampak baru. Yang paling aku suka pasal hotel ni ialah interior designnya yang sangat menampakan architecture style nya. Konsep design kat sini menggunakan motif geometri. So, bila designer yang kreatif buat design, memang nampak 'in' dan cantiklah.



 
Ni semua gambar kat lobby area
Wall, syiling, carpet menggunakan motif geometri 

 Ni bilik tidurnya.. Cantik.

Aku ambik deluxe room hari tu. 
Luas dan selesa.

 Dalam bilik disediakan iron & bath robes

 
 Bath tub dia dalam sikit. 
So kalau ada anak kecik, be careful.
 Kena sentiasa perhatikan.

   
Wall dalam bilik air pun guna motif geometri.

 

Dia punya sabun ni aku suka sangat. 
Bau dia macam rasa pergi spa.
 
Infinity pool kat roof  top

Memang best lepak sini malam-malam ngan yang tercinta duduk bilang-bilang bintang di langit.. 
Suwiiiiiitt gitew.

 
 Ready to dive..

 Air kolam ni memang sangat-sangat memangil kami untuk terjun. hihi

 That 'blue life jacket' is from Mothercare.

 
 Kalau rasa nak privasi, boleh tutup tirai tu and tidur.. ZZZzzzzzzz ZZZZzzz




 Aktiviti wajib selepas swimming - fefeling jadi tourist bersantai kat kerusi malas...


Sebelum balik, kita posing dulu kat tepi kolam. hihi.

Akhir kata, hotel ni best bagi aku. Makanan dia pun best, banyak pilihan.
Dan sangat-sangat recommendeduntuk sesape yang nak bercuti kat Ipoh...

Lastly, thank you for reading!

8 comments:

  1. Best nyerr..memang layak dimasukkan dalam list untuk ditido! Hahhaaa.. ;)

    ReplyDelete
  2. sya org perak so payah la nk stay kt hotel area ipoh tu pasal alang2 ngn umah. cm ngengade lak umah dekat tp nk tdo hotel. hahahahhhaa

    comel nauu picture si kecik bertowel orange santai2 gitu.. hahahahahahhahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'ah akak ...membazir je kalau akak stay kat hotel. Minyak naik ni kenalah berjimat. Hihi

      Delete
    2. Sya, samalah... Kampung kat Ipoh, tak boleh la kut nak ngada-ngada tidur hotel... Hahhahah. Tapi kolam dia memang best la DP.

      Delete
  3. Best nya ! Nampak selesa gilos ! And modern :) Haruslah kena pilih hotel cntik cntik dismping selesa, kan nk bercuti and rehat :) Boleh try ni kalau balik ipoh. Price cm mane DP?

    ReplyDelete
  4. Berapa harga bilik deluxe tu sbb tgk pun dah rasa x mampu

    ReplyDelete