Friday, 6 January 2017

My New Work-Station for 2017

Aku baru jer sembuh dari demam.
So badan aku masih lagi tak boleh adapt dengan perubahan cuaca.
Even kat umah pun , aku tak on kipas (umah aku dak ada air-cond sebab kami anak beranak tak tahan sejuk), so kat umah hanya guna angin semulajadi dari tingkap jer..

Biasanya aku buat kerja kat library, tapi library universiti aku ni sejuk nak mamposss sampai tahap macam rasa duduk kat negra bersalji. Almaklumlah sekarang kan masih winter lagi, so tempias winter tu terkena kat Malaysia ni (koonooooon)..

Sampaikan aku terpaksa pakai winter coat yang berbulu-bulu tu bila buat kerja kat library. Kalau Scdha Sein a.k.a SS tengok aku masa tu, memang berbulu la mata dia. Hahhhaha...

Tapi biar pun dah pakai coat berbulu-bulu pun masih lagi aku tak boleh nak tahan kesejukan kat situ.. Memang freeze la.. Takkkan la aku nak pakai long john jugak kot pergi library, memang tak lah, sebab kat luar panas.. Nanti aku pulak yang bermandi peluh..

So, solusinya,  aku buat keputusan untuk buat kerja kat masjid UPM.
 Kat masjid ni tak guna air-cond, cuma guna kipas jer. 
Ok lah. Kalau aku rasa sejuk, aku tutup la kipas yang menghadap aku tu..





Hari-hari aku bertapa kat masjid ni. Internet pulak aku guna personal mobile wifi, so tak ada masalah untuk dapatkan internet.. And yet bukan aku sorang jer yang buat kerja kat masjid, ada ramai lagi. And skrang pulak musim study week, so student pun ada buat study group kat sini..

Cuma bad story nye, selipar aku kene kebas semalam. Siapalah hamba Allah yang kebas selipar aku tu. Nasib baik selipar Fipper RM10 jer, so tak ada lah aku terkilan sangat..

15 comments:

  1. lama saya tak buat komen kat blog u.
    happy new year.

    ReplyDelete
  2. selipar saya pun pernah hilang kat masjid.
    se bulan yg lepas,

    ReplyDelete
  3. SS baca entry ni sambil cabut bulu idung... ha ha ha

    ReplyDelete
  4. Slipor tu cer masuk dlm plastik... adehhh... kalu kat negara org mmg haruslah balik berkaki ayam... ayam jugak yang kena... ha ha ha

    ReplyDelete
  5. Oklah juga "berkampung" di masjid... senang masuk waktu terus jemaah... alahai kesian hilang selipar pulak...

    ReplyDelete
  6. salam.. zaman belajar dulu tak pernah pulak terpikir nak g masjid. Menarik idea ni, manala tau satu hari nanti nak sambung belajar and stress g library kan.

    p/s: i add u my blogger travel list..

    ReplyDelete
  7. Macam kelakar pun ada pakai winter coat bulu-bulu padahal dalam library je.. hahah. Tapi mesti sejuk sangat tu kan.

    Elok gak buat kerja di masjid.. boleh solat jemaah.

    ReplyDelete
  8. amboi sejuk sangat dah tu kat library sampai coat berbulu dipakainya haha.
    selipar hilang dengan masjid berpisah tiada. sabau jela kan

    ReplyDelete
  9. Good luck and semoga DipermudahkanNya Ameen..

    And happy new year! ��

    ReplyDelete
  10. letak laptop macam mengaji kitab ! haahha

    ReplyDelete
  11. Library upm mmg sjuk teramat dr dulu lg..kalo dok dlm tu mmg rasa mcm dok kat london..hahaha..padahal london pun blm jejak lg..

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum.. aikk selipar pun kena kebas. Kesian betul..

    ReplyDelete
  13. klu kat masjid senang, sampai waktu trus bolh solat,then sambung balik study kan..bab selipar..nak dapek nak nolong..hahah

    ReplyDelete
  14. Haish! Jgn kata SS..sis JM yg baca ni pun berbulu jek..pesal la sejuk sgt..library je kot x perlu nk sejukkan buku2 tu x rosak pun lainla kalau bilik server..adeh!

    ReplyDelete