Tuesday, 14 February 2017

DIY :: Kad Ucapan dari Washi Tape

Aku ni peminat setia WASHI TAPE. Dan jugak aku suka giler dengan kerja-kerja yang berkaitan dengan arts and craft & DIY ni. Jadinya, hari tu aku buat sendiri greeting cards untuk Cikgu Kelas FL (bagi kelas 2 tahun) kat kindergarten dia memandangkan FL akan berganti cikgu lain sebab dah masuk kelas 3 tahun. 

Macam Farrah la suka buat kad-kad diy ni tapi dia OTAI aku ni budak hingusan jer.. Memandangkan sekarang ni anak aku tengah nak membesar dan dia punya sense-of-exploring dia sangat la tinggi , jadinya semua barang-barang craft dan planner accessory aku semua habis dibuat main.. Bila aku cari, dah tak jumpa... hhuuuwwwaaa..

Jadinya, aku stop dulu keinginan aku untuk aggresive dalam dunia arts & craft ni sepertimana zaman muda-mudi aku dulu. Apa yang aku ada sekarang hanyalah Washi Tape dan pen colour-colour sebab aku suka stationary jugak.

diy-greetingcard-washitape-blogger
 Ni kira first time buat kad ucapan selepas bersalin anak pertama. hehe.. So, pen silver tu dah mereput dalam beg, sebab tu dakwat pen tak nak keluar (ada chance nak beli pen baru.. hihi). Aku memang tak ada barang craft lagi sekrang, so hanya mampu guna washi tape jer..


 Aku just tampal-tampal je tape ni ikut suka-hati-aku. 

Ini je lah meja craft aku yang cinonet je.. hahahahha

11 comments:

  1. mesti borong sakan masa gi Osaka kan?hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak borong pun sebab washi tape kat sana mahal .. huhu.. cuma beli sikit je

      Delete
  2. Replies
    1. rajin??????????? waaaa... ini tahap pemalas la ni kira

      Delete
  3. Tampal tampal ja, but still looks cute.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. cute mcm orangnya. (perasan!)

      Delete
  4. Jeles tau dengan yang tangan berseni macam ni, boleh diy sendiri aje. Hehe

    ReplyDelete
  5. Kihkihkih otai katanya,...
    Nway, kad diy guna washi tapes ni antara kad yg paling senang nak buat kan,..
    Sweetnya buat greeting cards utk cikgu FL 😊

    ReplyDelete
  6. Geram tengok stok washi tapes yang sebeban tuh! 😊

    ReplyDelete
  7. malu nak tanya......tapi...Washi tape beli kat mana?
    (maafkan daku yang kurang pengetahuan ini).. :-)

    ReplyDelete
  8. Kira okay lah tu DP. Style jugak 😊

    ReplyDelete