Monday, 20 March 2017

New Zealand 2017 | Sebiji Epal yang Rangup

Kalau datang Cromwell kat New Zealand ni WAJIB makan epal kat sini sebab Cromwell ni syurga buah-buahan...









Nama Buah - Epal Royal Gala.. Rasa dia sangat manis dan sangat crunchy...

Lokasi - Jackson Orchards, Cromwell..

P/S : Ada banyak lagi fruits lain yabg kitaorand dapat rasa straight away from the tree... Tapi tu aku cerita kemudian sebab epal Royal Gala ni sangat-sangat sedap, tak boleh sabar nak cerita kat sini...

18 comments:

  1. Replies
    1. memang makan banyak2 kat situ sampai kenyang

      Delete
  2. Fuhg gemuk gemuk epal dia. Subur betul :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah tanah kat sini sangat subur siqah

      Delete
  3. bestnyaaaaaaaaaaaaaa..
    mcm ni eh pokok epal? seronok eh, petik terus makan

    ReplyDelete
    Replies
    1. azziah pun kena try makan epal sini

      Delete
  4. wahhh, bestnyaaa 😍 subur betul tanaman epal

    ReplyDelete
  5. Adoiihhhhh... Err not a big fan of apples, tapi yang bergayut fresh petik dari pokok ni nampak tempting sungguh! Tambah lagi rangup, tak lembik soggy macam span tu. Telan ayaq lioq ja mampu! 😓🍎

    ReplyDelete
    Replies
    1. fairuz, kalau datang sini, walaupun bukan big fan apples, terus rasa nak petik n makan, sebab tak tahan tengok godaan orang lain makan.. hehe

      Delete
  6. ya Allah bestnya kakkk.. tumbuh mcm buah mangga dekat malaysia.. rimbunnyaaaa.

    ReplyDelete
  7. ya Allah bestnya kakkk.. tumbuh mcm buah mangga dekat malaysia.. rimbunnyaaaa.

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum..sedapnya makan epal freshh;)

    ReplyDelete
  9. Tunggu lepas bukak braces lah jawabnya nak ke NZ ni..haha. Rindu nak kokak epal. Nyummm

    ReplyDelete