New Zealand 2017 | Sebiji Epal yang Rangup

by - Monday, March 20, 2017

Kalau datang Cromwell kat New Zealand ni WAJIB makan epal kat sini sebab Cromwell ni syurga buah-buahan...









Nama Buah - Epal Royal Gala.. Rasa dia sangat manis dan sangat crunchy...

Lokasi - Jackson Orchards, Cromwell..

P/S : Ada banyak lagi fruits lain yabg kitaorand dapat rasa straight away from the tree... Tapi tu aku cerita kemudian sebab epal Royal Gala ni sangat-sangat sedap, tak boleh sabar nak cerita kat sini...

You May Also Like

18 comments

  1. Replies
    1. memang makan banyak2 kat situ sampai kenyang

      Delete
  2. Fuhg gemuk gemuk epal dia. Subur betul :)

    ReplyDelete
  3. bestnyaaaaaaaaaaaaaa..
    mcm ni eh pokok epal? seronok eh, petik terus makan

    ReplyDelete
  4. wahhh, bestnyaaa 😍 subur betul tanaman epal

    ReplyDelete
  5. Adoiihhhhh... Err not a big fan of apples, tapi yang bergayut fresh petik dari pokok ni nampak tempting sungguh! Tambah lagi rangup, tak lembik soggy macam span tu. Telan ayaq lioq ja mampu! 😓🍎

    ReplyDelete
    Replies
    1. fairuz, kalau datang sini, walaupun bukan big fan apples, terus rasa nak petik n makan, sebab tak tahan tengok godaan orang lain makan.. hehe

      Delete
  6. ya Allah bestnya kakkk.. tumbuh mcm buah mangga dekat malaysia.. rimbunnyaaaa.

    ReplyDelete
  7. ya Allah bestnya kakkk.. tumbuh mcm buah mangga dekat malaysia.. rimbunnyaaaa.

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum..sedapnya makan epal freshh;)

    ReplyDelete
  9. Tunggu lepas bukak braces lah jawabnya nak ke NZ ni..haha. Rindu nak kokak epal. Nyummm

    ReplyDelete