Monday, 19 June 2017

Bersahur di PNB Perdana Hotel & Suites On The Park

http://dorsettpink.blogspot.com/2017/06/bersahur-di-pnb-perdana-hotel-suites-on.html

Asyik-asyik orang share pasal tempat berbuka puasa je.... Jadinya, aku nak cerita pasal tempat bersahur pulak. Salah satu tempat di tengah bandar Kuala Lumpur yang aku rasa best la untuk bersahur - PNB Perdana Hotel & Suites On The Park. 

Saja nak lari dari kebiasaan asyik bersahur kat rumah jer, sekali sekala bersahur la pulak di luar. Bagi aku tempat ni best, sebab konsep buffet, so kita boleh makan sebanyak mana pun yang kita nak sampai perut jadi buncit nak jalan pun larat....

Pilihan makanan sangat banyak, ada nasi, ada mee goreng, ada roti, ada poridge, ada telur, ada buah, pendek kata macam-macam lah ada - macam kebiasaan makanan hotel. Pilih je yang mana berkenan. 

http://dorsettpink.blogspot.com/2017/06/bersahur-di-pnb-perdana-hotel-suites-on.html

http://dorsettpink.blogspot.com/2017/06/bersahur-di-pnb-perdana-hotel-suites-on.html

http://dorsettpink.blogspot.com/2017/06/bersahur-di-pnb-perdana-hotel-suites-on.html

http://dorsettpink.blogspot.com/2017/06/bersahur-di-pnb-perdana-hotel-suites-on.html

http://dorsettpink.blogspot.com/2017/06/bersahur-di-pnb-perdana-hotel-suites-on.html

http://dorsettpink.blogspot.com/2017/06/bersahur-di-pnb-perdana-hotel-suites-on.html

http://dorsettpink.blogspot.com/2017/06/bersahur-di-pnb-perdana-hotel-suites-on.html

http://dorsettpink.blogspot.com/2017/06/bersahur-di-pnb-perdana-hotel-suites-on.html

http://dorsettpink.blogspot.com/2017/06/bersahur-di-pnb-perdana-hotel-suites-on.html

http://dorsettpink.blogspot.com/2017/06/bersahur-di-pnb-perdana-hotel-suites-on.html
 Aku makan nasi dan roti jer. Inipun dah kenyang. 

http://dorsettpink.blogspot.com/2017/06/bersahur-di-pnb-perdana-hotel-suites-on.html

http://dorsettpink.blogspot.com/2017/06/bersahur-di-pnb-perdana-hotel-suites-on.html

http://dorsettpink.blogspot.com/2017/06/bersahur-di-pnb-perdana-hotel-suites-on.html

http://dorsettpink.blogspot.com/2017/06/bersahur-di-pnb-perdana-hotel-suites-on.html

http://dorsettpink.blogspot.com/2017/06/bersahur-di-pnb-perdana-hotel-suites-on.html

http://dorsettpink.blogspot.com/2017/06/bersahur-di-pnb-perdana-hotel-suites-on.html

Mulanya aku ingat tak ada orang bersahur kat sini, tapi rupanya penuh meja sampai aku terpaksa makan kat luar. Nasib baiklah masih lagi ada meja kosong kat luar tu. Masa gambar ni diambik jam menunjukkan pukul 5.30 pagi, semua orang dah balik. And staff restoren pun tak ada jugak sebab ambik turn pulak untuk bersahur. 

Ok lah, untuk sesiapa nak kan kelainan , tak nak bersahur kat rumah, aku rekomen lah korang bersahur di sini. Tak menyesal tau korang datang sebab makanan dia pun sedaap hingga menjilat jari. Staff pun semua friendly...

Ok, kalau korang tertanya-tanya kat mana tempat ni, ianya terletak di Jalan Ampang, betul-betul sebelah dengan Menara Tabung Haji. 

Ok lah, Selamat Berpuasa semua!

10 comments:

  1. banyaknyaaa pilihan makanan. tapi tu lah kalau sahur kalau boleh nak sesimple yang boleh.

    ReplyDelete
  2. woww.. belum penah sahur gini.. hihihi

    ReplyDelete
  3. TQ for your comment mommy cici.. hehe.. Ada orang suka bersahur simple-simple jer, ada orang suka makan macam-macam kan... lain orang, lain citarasa

    ReplyDelete
  4. SEDAPNYA BERSAHUR DI HOTEL BNYK PILIHAN MAKANAN

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. Variety of choices, boleh pilih mana yang perut bekenan

      Delete
  5. banyak betul pilihan. Macam ni kena start bersahur start dari kul1 pagi ni. baru puas makan. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadhie, kul 1pg dia tak bukak lagi. Hihi. Dia start kul 4.30 pagi

      Delete
  6. Menarik jugak makanan sahur tu ☺

    ReplyDelete