Monday, 23 October 2017

Nice Shots at Moroccan Pavilion, Putrajaya

Moroccan Pavilion ni terletak kat dalam Taman Botani, Putrajaya. Tempat ni menjadi faveret para fotographer untuk shoot kat sini. So, kalau datang sini tak heran tengok orang duk shooting sana sini.... Eeven iklan TV pun banyak yang shoot kat sini. 

Aku selalu lepak kat sini.. Tapi tak pernah aku ambik gambar kat sini. Semalam kebetulan bawak kamera, so ambiklah kesempatan untuk 'menembak' guna kamera ajaib aku ni.. At least, ada jugak lah kenangan untuk masukkan dalam album fotografi aku nanti-nanti.

Astana ni dibina berdasarkan senibina Moroco.. Duduk kat sini seketika memang terasa macam duduk ka Istana Moroco nun jauh di Moroco nun.. hehe
 
So, inilah rupa Moroccan Pavilion ni.. 









Nak jugaklah bergambar kenangan disini..
Mana daat bunga?? Jawapannya En.suami bagi....









 

 P/S : Kalau nak lagi best, masuk la kat dalam pavilion ni, bayar RM 3 (Tiket Masuk), senibina kat dalam tu memang sangat marvelous. Berbaloi la bayar RM 3 tu tapi ada waktu-waktu tertentu je dibuka.

P/S : Kalau ada yang bertanya aku guna kamera apa? Jawapannya - Aku guna Camera Canon EOS M10. Gambar semua tak diedit, kecuali tambah watermark je guna Adobe Photoshop.

13 comments:

  1. Cantiknya tempat dia. Memang sesuai sangat kalau nak bergambar kat sini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'ah ramai org shooting kat sini, especially masa musim kawen dan musim konvo

      Delete
  2. Lawa. Ukiran halus, kemas, cantik. Tempat pun bersih. Dah macam bangunan dalam masjid banyak ukiran

    ReplyDelete
  3. Wahhh cantiknye tempat ni. Kenapa ana tak pernah tau. Boleh lah plan ke sini nanti. Bookmark siap2 entri ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.. Leoas ni bolehla ana ke sini... Kat taman botani

      Delete
  4. gambar cantik...view pun cantik

    ReplyDelete
  5. Cantiknya.. mcm kt oversea pula

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.. Tetiba terasa duk oversea kejap. Hehe

      Delete