Tuesday, 10 April 2018

Sesi Mencuci Soft Toys

Masa kehamilan aku masuk ke usia 9 bulan hari tu, salah satu 'what-to-do list' aku ialah nak basuh semua soft toys Kakak FL. Sebab nak bagi adik main pulak lepas ni. Kakak FL dah tak main dah semua soft toys ni. Dia sekarang main kids toys jer. 

Jadinya, hari tu (sebelum bersalin), mummy kumpul semua soft toys tu (nasib baik tak banyak sangat), untuk dibasuh.
 
 Mula-mula, kumpul dulu emua soft toys

 Pastu, rendam kejap dalam 15 minit dengan air sabun. Lepas tu, basuh (guna tangan).



 
Pastu, jemur!

Sekarang, semua soft toys ni dah ready dah untuk Baby FL main sebab sekarang aku dah start dah training session baby FL untuk stimulate sensory skill, motor skill & cognitive skill dia. Nasib baik dulu tak buang semua mainan ni. Kalau tak, rugi jer duit mummy nak beli balik semua ni..

3 comments:

  1. yayyy kite pun nk cuci soft toys ank buahh ni :D

    ReplyDelete
  2. tak perlu membazir kan. dah cuci cantik macam baru. wangi pula tu

    ReplyDelete
  3. Wahhh bila basuh dah jadi macam baru kan..

    ReplyDelete