Baby's Progress at 4 Months Old

by - Tuesday, July 24, 2018

Alhamdulillah, sekarang Baby Leeya dah 4 bulan. Jumaat hari tu baru pergi vaccination untuk 4 bulan- vaksin wajib (DPT / (OPV / IPV) HIB) dan vaksin optional. 

Kami decide untuk ambik sekali vaccine Pneumococcal same like her sister, Kakak FL. Harga untuk 2 vaksin ni (vaksin wajib & optional), termasuk dengan consultation fee paediatrician ialah RM 450. 



Umur 4 bulan ni, dia baru boleh meniarap. Lambat sikit dari kakak dia dulu.
Berat dia sekarang 6.67 kg dan tinggi 65 cm.

Dan sekarang suka 'membebel' - babling.. Asyik ajak 'borak' jer.. hehe..

Sekarang ni aku jaga dia sendiri. So, every single day in my life now juggling with Leeya (who is exclusively breastfeed) + study + blogging and housecores. hehehe.. Trying to be a supermom, but for sure i barely do it. hahahha.


P/S : (Bagitau harga ni in case kalau ada yang nak info berapa harga vaccination di private hospital)..

You May Also Like

4 comments

  1. olohhh,comey baby dia.awal meniarap..takpelah.Dah kena mula extra penjagaan lah.Risau nanti,dah pandai kutip benda atas lantai kan. Ehhh,tiba rasa rindu jer nak ada baby.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Nanti chaotic will begin soon. penatla mommy lepas ni. hehe

      Delete
  2. smoga sentiasa dipermudahkan semuanya. ameen

    ReplyDelete