Menyesal Makan PIZZA Jiran!

by - Friday, July 27, 2018

Beberapa minggu lalu, aku berkesempatan menjamu selera dengan makanan Itali - PIZZA "JIRAN". PIZZA JIRAN ni memang famous kat area Wangsa Maju / Lembah Keramat. Itu kira first time la aku cuba makan tu. 

Serious babe. Memang menyesal giler lepas makan tu! Mana tak nya, aku rasa itulah pizza yang paling sedap yang pernah aku rasa sebelum ni. Cheese dia babe,, adduusss memang mengujakan! Memang dia sengaja letak cheese banyak-banyak sampai meleleh-leleh. Lepas tu, aku dah kerap membeli pizza jiran ni, dah boleh lupakan dah jenama-jenama pizza yag tersohor lain. hihi..

Kedai tu nama "JIRAN". Sebab masa dia mula-mula buka business meniaga PIZZA ni, dia meniaga kat rumah jer, dan jiran-jiran datang membeli pizza dia. Makin lama-makin maju business dia, sampailah sekarang ni, dah berjaya buka sebuah kedai yang diberi nama 'Italian Cafe', yang terletak di sebelah Pasaraya HERO, Wangsa Maju.


 Aku rasa inilah makanan yang paling sedap - ala-ala macam 'karipap gergasi' .hhahahhaaha.







Cheese dia tu lah yang buatkan aku jatuh cinta dengan pizza jiran ni. Aku rasa dia tak guna 1 jenis cheese jer dekat satu-satu pizza, tapi ada macam-macam chesse yang dia campur sekali. 

Memang menyesal babe kalau tak cuba pizza ni. Confirm, satu tak cukup, mesti nak lagi. 

(K lah, petang ni nak gi beli pizza ni lagi).

You May Also Like

5 comments

  1. Aisehh..kuingatkan memang jiran sebelah rumah or depan rumah tu ha...HAHAHAH! Tapi memang looks so yummy la~~~ cheese dia tuh tebai2...nyumss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha... Tu lah, cheese dia memang menggoda betul

      Delete
  2. NAMPAKSEDAP TU TERINGIN PULA NK MKN PIZZA

    ReplyDelete
  3. Like seriously nama dia Pizza Jiran? ahaks. first baca actually ingat jiran yang buat :D

    ReplyDelete