5th Birthday Celebration

by - Wednesday, July 03, 2019

25 jun 2019 hari tu, kami berkesempatan untuk celebrate birthday Kakak FL yang ke-5. Birthday dia 11 Jun, tapi celebrate lambat sebab masalah-masalah yang tak dapat dielakkan. Ini celebration kali ke-2, kali pertama dah buat kat rumah kecik-kecik jer ngan kami 4 beranak (ada cerita kat entry sebelum ni). 

Kali ni celebrate dengan big family pulak. Celebrate kat Restoren NAT Thailand Steam & Grill, kat Setapak. Sebelah Setapak Mall. 



Kali ni pilihan kek ialah cupcake jer. Sebab biasanya kalau kek besar-besar tu tak habis pun. So, cukuplah dengan cupcake jer, itupun tak habis cupcake tu. 

Sambutan secara sederhana jer. Yang penting dapat tiup lilin tu. Bila ada kek dan tiup lilin, dah cukup happy dah buat budak-budak ni =)). 


 Budak-budak lah happy. Tapi ada jugak yang bad-mood. hahahaha 


Ni makanan kegemaran aku. hehe 


 Restoren steamboat not bad la. Murah jugak harga dia. Dalam kategori harga mampu-beli lah. Macam-macam pilihan ada. 


**************************
Lepas habis makan-makan kat restoren tu, kitaorang sambung celebrate kat Tasik Danau Kota, kat sebelah tempat tu jer. Celebrate main bunga api.

Happy giler budak-budak ni. Mak bapak budak pun turut happy, tumpang sekaki main bunga api =))



 Ni first time Kakak FL main bunga api. Excited dia. 


 Leeya happy sebab first time tengok tetiba api keluar dari tangan mommy. hahaha..

 Bila lagi mommy nak dapat chance main bunga api kan? hehe



Habis main-main ni jam 12 malam. Lepas tu kami semua balik rumah family, sambung lepak-lepak borak-borak kat rumah sambil habiskan kuih raya. Jam 2 pagi baru masing-masing gerak balik rumah masing-masing.. hahahha.. lebam mata.. Budak-budak pun turut sama stay up sampai jam 2 pagi tu, dapat jumpa geng, tak ingat tidur dah...Tapi takpe, really having fun malam tu.. =))

You May Also Like

12 comments

  1. Selamat Hari Lahir Kakak FL! :)

    ReplyDelete
  2. Hebat mommy buat magik..keluar api dari tangan kata Leeya..hehehe.Betullah..asal dapat tiup lilin dah bahagia sangat kalau kanak-kanak ni sambut birthday..kemudian tak dikisahnya kek tu..kecuali yang memang suka makan kek.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha. mommy pandai buat magik =)). Tu lah budak-budak ni bukan nak makan sangat pun kek tu, hanya buat syarat jer sebab nak tiup lilin tu

      Delete
  3. moga kakak FL sihat membesar bagai juara ye :)

    ReplyDelete
  4. HB kakak fl, moga jd anak yg solehah dan berjaya...
    best sambut ramai2, pastu siap ada main bunga api lg...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you hidana. A'ah best sangat-sangat hari tu, semua pun enjoy

      Delete
  5. Happy belated birthday Kakak FL. Yang janji ada sambutan tuh memang cukup dah buat budak2 ni happy kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah, janji ada celebration, kecik pun takper, hanya potong kek je. Just nak bagi diaorang happy jer

      Delete