Beg Angpau

by - Tuesday, July 02, 2019

Aku nak share - ni beg angpau aku. EH! Actually bukan aku punya, tapi anak-anak yang punya. mak budak mana layak dah nak dapat angpau kan. hehe..

Semua angpau-angpau yang diperolehi, aku akan letak dalam 'pencil-box' ni. Yer, ni actually pencil box jer, tapi aku jadikannya sebagai beg-letak-duit. 

Pencil box ni beli kat Parkson lama dulu. Tapi tak guna pun. Last-last aku jadikan sebagai tempat letak angpau ni. At least berguna jugak, kalau tak membazir la pulak pembelian tu. 




Semua angpau yang anak-anak dapat aku letak dalam ni, sementara nak tunggu ke Tabung Haji untuk bank in duit ni semua. Walaupun duit raya yang diperolehi tak banyak , tapi cukuplah untuk menabung. Sikit-sikit lama-lama boleh jadi bukit. Duit ni la jugak nanti yang akan digunakan untuk masuk universiti kelak. hehe..

Beg ni aku simpan jer kat rumah, aku tak bawak keluar pergi mana-mana pun. Bila pergi beraya, anak-anak dapat duit, diaorang terus bagi kat mommy untuk mommy simpan, aku letak jer dalam handbag aku dulu. Then, sampai rumah baru transfer semua duit-duit tu dalam beg angpau ni.

Kakak FL sekarang masih tak berminat dengan angpau-angpau ni. Mungkin dia belum mengerti. [nanti bila dah faham , habislah mommy =(( ]. Bila dapat jer angpau, dia terus bagi mommy. kaau tak dapat pun takpe, dia tak kisah. kalau dapat dia ambik, tapi tak nampak pun muka dia happy bila orang bagi angpau kat dia. hahhahahha..

Leeya pulak - maish kecik lagi, tak faham apa-apa pun lagi =)). 

You May Also Like

9 comments

  1. Mudah..dapat beri kat mommy..mommy simpan.Hehehehe..biar mommy urus.Ngam je tempat simpan duit raya tu...sesuai dengan saiz sampul duit raya tu juga.

    ReplyDelete
  2. Comelnya bag angpau tu.
    Masa kecik-kecik memang dia bagi mommy nanti dah besar remaja macam anak-anak Mrs. A tak bagi dah huhuhuu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. bila anak2 dah besar tak nak dah dia bagi kat mommy...huhu

      Delete
  3. Memang kena sediakan beg angpau ni. Kalau tak sepah ler >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul, kalau tak bersepah, tak tahu mana perinya duit-duit tu

      Delete
  4. aiyan pun ada beg angpau gini , tp dana pakai beg besar sikit... cumanya itu di simpan kt rumah je... hehehhe
    sbb selalu kalu dpt duit raya mmg papa nya yg simpan kn

    ReplyDelete
    Replies
    1. senang kan ada beg ni.. kalau tak nanti duit2 tu letak merata jer. takut terhilang pulak nanti

      Delete
  5. dulu kala, aida ada beg gini.
    now, kakak2 ada handbag sendiri.
    izzat punyer, kakak2 tolong simpankan.
    dah mudah da kerja aida nyimpan duit raya :)
    aida lom lagi masukkan dlm TH diorang.
    lom dpt peluang ke TH. sambil2 nak update buku akaun.

    ReplyDelete