Beramah-Mesra Dengan Haiwan Di G2G Animal Garden, MAEPS

by - Wednesday, December 25, 2019

Hari Ahad hari tu, kitaorang bawak anak-anak jalan-jalan kat G2G Animal Garden, kat MAEPS, Serdang. First time datang situ. Ramai gak orang. Cuma sekarang tak de air, so, tak dapat pergi toilet dan basuh tangan kat situ. So, kalau nak pergi, bawaklah tisu basah banyak-banyak dan air kosong. 

Tikat masuk sini - RM 15 untuk kanak-kanak, RM 20 untuk orang dewasa. 

Banyak binatang kat situ. Yang bestnya, kita boleh pegang binatang-binatang tu, dan boleh bagi binatang tu makan lagi. Makanan binatang boleh beli kat situ - RM 1/cawan. 

 Kakak FL cakap kuku parrot ni tajam sangat, sampai sakit bahu dia.😁😁😁 Sebenarnya parrot tu nak jatuh, tu sebab dia (parrot) pegang bahu Kakak FL tu kuat-kuat. hehe.



















Kat sini ala-ala petting zoo lah, semua binatang peliharaan. Ada jugak ular dan iguana, tapi tak boleh pegang la.

Kat sini ada tempat makan juga. Ada surau jugak.

You May Also Like

5 comments

  1. keluasan tu berapa...berapa jam boleh selesai tour kat sini DP?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kecik je UN. 1 jam boleh habis buat tour dan beramahmesra dengan semua binatang. hehe

      Delete
  2. kalo ade kat teganu jgk camni kn best..
    ank sy suka tgk binatang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. budak-budak memang suka tengok binatang, diaorang pun boleh belajar tentang haiwan dan alam , tapi sayangnya tak semua negeri ada tempat macam ni. Eloknya semua negeri wajib ada 1 animal park at least

      Delete
  3. waa bestnya... ada tempoh ke skrg? boleh pegi bila2?

    ReplyDelete