Leeya Dah Pandai Cakap ............

by - Saturday, December 28, 2019

Leeya dah pandai cakap sikit-sikit - perkataan yang simple-simple.. Aku ada tulis kat entri ni - 'TIPS MENGELAKKAN ANAK-ANAK 'SPEECH DELAY'.


Dan recently, dia dah pandai cakap 'Mine' , 'Mine'. Nak cakap panjang-panjang 'It's Mine' tak pandi lagi sebab panjang sangat 😂. So, cuma boleh cakap 'mine', 'mine'. hehhe. Itupun dah cukup buat mommy happy sebab nampak perkembangan positif Leeya membesar depan mata sendii =))..

Dia cakap 'Mine', 'Mine' tu biasanya bila berebut barang dengan Kakak dia. Biasanya kalau berebut barang tu, Leeya guna itonasi suara tinggi la sebab nak tekankan yang barang tu dia punya.. 


Ataupun kalau dia tengah pegang something, bila kita tanya 'what's that?' , dia terus akan jawab - 'mine'. Tapi suara tu nada lembut jer..  hehe.. Cute jer tengok. 

Hopefully, lepas ni boleh lah pulak cakap 'Mommy, mommy' ... hehe..



*************************************


Nak shopping baju murah-murah kat Vietnam? Nak shopping tudung, baju kurung, telekung untuk hari raya nanti? Jom tempah pakej peancongan Ho Chi Minh dengan aku - Dorsett Pink . Pakej harga RM 829 seorang (untuk 2 pax per trip, kalau lagi ramai pelancong, lagi murah, boleh dapat serendah RM 529 seorang). Harga pakej ground termasuk hotel, transportation kat sana, hotel transfer dari/ke airport. Boleh whatsapp aku 017-331 7100 atau emel dorsett.pink14@gmail.com .

You May Also Like

4 comments

  1. alhamdulillah best pengalaman anak2 membesar. pasti takkan dapat dilupakan ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. betul Umi. pengalaman dan memori yang tak dapat lupa sampai bila-bila

      Delete
  2. wahhh mesti mama nya happy sangat kan...

    ReplyDelete