Dah Tak Minum Susu Botol Dah

by - Sunday, April 12, 2020

Kakak FL tahun depan dah masuk sekolah rendah. So, targetnya umur dia 6 tahun , dia kena stop minum susu guna botol susu. 

Dari tahun lepas lagi, duk selalu cakap kat dia - start tahun ni (tahun 2020) dia dah tak boleh minum guna botol susu lagi, walaupun birthday dia bulan 6. 

So, start 1 Januari hari tu, bermulalah misi nak berhentikan penggunaan botol susu ni. Ambik masa dalam 2 minggu lebih jugaklah nak jayakan misi ni. Mulanya tersasar jugak, tapi lama-lama dia OK.

Sekarang dah April 2020, dah stop guna botol susu ni secara total. Lagi 2 bulan dia nak masuk umur 6 tahun. Kiranya target telah terlaksana sebelum umurnya 6 tahun. Good Job Kakak!


So, sejak berhenti minum botol susu ni, dia minum fresh milk dalam cup jer. Ada pujuk dia minum formula milk dalam cup tapi dia tak nak. Dia kata tak sedap minum susu (formula milk) minum guna cup.

Errrrmmm.. takpelah kakak. As long as you still drink fresh milk, it's OK.

So, susu dia masih ada 2 kotak lagi berbaki, tak guna lagi - susu Sustagen , perisa Coklat. Ada tak yang nak beli? Nak let go half price. hihi..


Image courtesy from google image =))

You May Also Like

8 comments

  1. wahh kakak dah besar lah kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah dah besar. hehe. tahun depan dah nak masuk sekolah rendah

      Delete
  2. good job kakak !! hee~ semoga kakak jadi anak solehah penyejuk hati mama abah..

    ReplyDelete
  3. Yeay tahniah kakak..jemput join segment mama

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih.inshaAllah mama. thank you for inviting

      Delete