Beli Serunding Pun Online Jer Sekarang

by - Tuesday, June 02, 2020

Bila hari nak raya confirm aku akan cari serunding. Sebab nak makan dengan lemang. Aku dan anak-anak hantu lemang. Kitaorang suka sangat dengan lemang. Lemang wajib ada dalam Menu Raya kitaorang. Even sampai hari ni pun kitaorang masih lagi makan lemang. 

Kadang-kadang, masa bukan hari raya pun kitaorang makan lemang jugak. Nasib baik kat KL ni senang nak dapatkan lemang - pergi je kat Kedai Pak Ali depan Zoo Negara MRR2, confirm ada =)). 

Tapi kalau nak beli Lemang Pak Ali masa Hari Raya, dipersilakan buatlah tempahan awal, kalau tak berputih mata jer la - sold out!

Tapi sebabkan raya tahun ni disambut dalam PKP. Jadinya , agak susah nak dapatkan serunding. Biasanya ada jer jual serunding kat mana-mana, even kat Petronas pun ada. Tapi disebabkan PKP, merata kedai en.suamiku mencari serunding tapi nan hado. 


Jawabnya, hari raya hari tu kitaorang tak makan lah serunding. Makan lemang cicah rendang jer. Aku tak suka sangat rendang.

Rasanya hari raya ketiga atau keempat baru kitaorang dapat jumpa serunding. Beli jer online, diaorang deliver terus ke rumah. Kalau nak tunggu POS Laju hantar, jawabnya tunggu lah seminggu dua lagi.  Tak sanggup aku nak menunggu. 

So, lesson learned, raya tahun-tahun depan silalah beli serunding awal-awal kat online jer. 




Beli serunding kat www.serundingdelivery.com . Ini Premium Quality punya serunding tau, jangan main-main 😁. 

Sekarang ni semua benda dah online. Even nak beli beras, ayam, ikan, itik pun dah boleh beli online. Senang! Guna smart phone jer, tup-tup barang dah sampai depan rumah. Dah tak payah susah-susah nak kena drive, nak cari parking, nak usung troli lagi. Sambil masak pun boleh shopping =)).

Ada hikmah PKP ni, kita makin bijak menggunakan teknologi. 

You May Also Like

25 comments

  1. Senang online je kan.. apa nak ada hujung jari shj.

    ReplyDelete
  2. Sedap serunding tu nmpknya. Mmg laju kalau dengan nasi impit. 🙂🙂

    ReplyDelete
  3. Ai pula tak pandai makan lemang dengan serunding. Kalau boleh lemang pun taknak makan. ketupat juga sedap.

    ReplyDelete
  4. Sebenarnya lagi puas beli terus.
    Hehe abah pun beli serunding dari Kelantan. Dia memang suka serunding dari satu kedai sana.
    Betullah apabila PKP abah terpaksa beli secara pos.

    ReplyDelete
  5. Sedapnya,makan dengan pulut pun sedap ni..tak pun makan dengan nasi..fuh.

    ReplyDelete
  6. serunding tu menu wajib waktu raya. layan

    ReplyDelete
  7. Baru perasan,raya ni Yaya pun belum jumpa serunding.

    ReplyDelete
  8. nampak sedap lah serunding tu. betul semua boleh beli online, tapi huda part barang basah prefer g beli sendiri, sebab pernah order online, hantar tak fresh. tak best, dah bayar mahal2 tak puas hati.

    ReplyDelete
  9. Nampak segar dan sedap. Boleh cuba ni makan dengan lemang.

    ReplyDelete
  10. Memang laku keras produk-produk yang diniagakan online kan sepanjang PKP ni... semuanya di hujung jari... mudah gitu... btw, serunding tu nampak menyelerakan sangat... nanti nak terjahlah website serunding tu...

    ReplyDelete
  11. sekarang semua online
    hehehehe

    ReplyDelete
  12. Sekarang semua boleh beli online jer, senang kan.

    ReplyDelete
  13. Time PKP ni tak online kita COD. Tu je lah kerja. Raya ni COD ketupat frozen pulak.

    ReplyDelete
  14. Betul semua online sekarang.. Senang.. Kadng penat nak beratursop sekrg

    ReplyDelete
  15. online la senang,tak yah susah2 kuar hehehe sama la wajib ada ada serunding tapi cik sue bulan puasa la wat makan sahur n selalunya import khas dr kg laut kelantan hehehe

    ReplyDelete
  16. kan sonang yo skrg..malas2 nk keluar lg2 sorg2 bwk barng berat mmg online la cite dia..mujur skrg senang dh online

    ReplyDelete
  17. Serunding jarang putus kat rumahdni. Abah selalu bekalkan sejak zaman bujang sampai la dah 30an 😁 boleh makan dengan roti, buat popia, cicah pulut, ratah, dengan nasi,macam-macam lagi lah

    ReplyDelete
  18. sedapnyaaa serunding. makan dengan roti gardenia pun sedap tau

    ReplyDelete
  19. Saya pun haritu beli serunding online je :)

    ReplyDelete
  20. boleh cuba ni. ena pon hantu serunding..bukan senang nak jumpa yang betul2 sedap.

    ReplyDelete
  21. Sedap dimakan dengan roti tu...

    ReplyDelete
  22. beli online je sekarang ni. cepat dan pantas

    ReplyDelete